Dačić u Sarajevu: Srbija će poštovati Dejton

Dačić u Sarajevu: Srbija će poštovati Dejton

Politika -
Dačić je istakao da ne podržava korišćenje specijalnih veza u dnevnopolitičke svrhe i dodao da BiH ne bi "nikada ne bi trebalo da padne na pamet da prizna nezavisnost Kosova

SARAJEVO - Bosna i Hercegovina je jasno definisana Dejtonskim sporazumom i Srbija će se toga pridržavati, rekao je predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić u intervjuu za Federalnu televiziju, uoči sutrašnje posete Sarajevu. Bio je to njegov odgovor na pitanje kako komentariše to što predsednik Republike Srpske Milorad Dodik specijalne veze tog entiteta i Srbije želi da prikaže u kontekstu državnosti tog dela Bosne i Hercegovine.

Dačić je istakao da ne podržava korišćenje specijalnih veza u dnevnopolitičke svrhe i dodao da smatra da bi Bosna i Hercegovina trebalo da bude država kojoj "nikada ne bi trebalo da padne na pamet da prizna nezavisnost Kosova i Metohije“, prenosi Anadolija. Govoreći o slučaju škole na Palama koja nosi naziv "Srbija", Dačić je rekao da bi Turska verovatno platila pet miliona evra da škola na Palama nosi njeno ime.

Premijer Srbije boraviće u Sarajevu 12. i 13. septembra i učestvovaće na Međunarodnoj konferenciji o organizovanom kriminalu, a sastaće se i sa predstavnicima Bosne i Hercegovine i Crne Gore i razgovarati o prekograničnoj saradnji i uspostavljanju policijskih centara. Predviđeno je da se Dačić sastane sa predsedavajućim Predsedništva BiH Bakirom Izetbegovićem i članovima Predsedništva, predsedavajućim Veća ministara BiH Vjekoslavom Bevandom i ministrom spoljnih poslova Zlatkom Lagumdžijom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track