IZBORI NA SEVERU KOSOVA 23. APRILA: Centralnoj izbornoj komisiji nalaženo da preduzme sve neophodne radnje za održavanje izbora
Foto: Nicolas Landemard / Zuma Press / Profimedia

odlučeno

IZBORI NA SEVERU KOSOVA 23. APRILA: Centralnoj izbornoj komisiji nalaženo da preduzme sve neophodne radnje za održavanje izbora

Politika -

Predsedništvo Kosova saopštilo je da je predsednica samoproglašene države Kosovo Vjosa Osmani odredila 23. april naredne godine kao datum za održavanje izbora za gradonačelnike u opštinama na severu Kosova, prenosi Kljan Kosova.

U saopštenju se navodi da je Osmani, nakon potpunog konsenzusa koji je proizašao sa sastanka sa liderima parlamentarnih stranaka, odredila 23. april 2023. godine kao novi datum održavanja vanrednih izbora za gradonačelnike opština Severna Mitrovica, Zubin Potok , Leposavić i Zvečan, kao i za Skupštine opština Zvečan i Leposavić.

„Osmani je stavila do znanja da postoji potpuni konsenzus između političkih partija za odlaganje izbora na severu zemlje i da je uzeta u obzir i ocena nadležnih institucija o bezbednosnoj situaciji na severu“, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, odlukom Osmani, Centralnoj izbornoj komisiji nalaže se da preduzme sve neophodne radnje za održavanje izbora u novom terminu.

Kurir.rs/Kosovo online

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track