Ministar Vučević obišao pripadnike Rečne flotile u novosadskoj kasarni “Aleksandar Berić”
Foto: Instagram

Ministar Vučević obišao pripadnike Rečne flotile u novosadskoj kasarni “Aleksandar Berić”

Politika -

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević obišao je danas pripadnike Rečne flotile u novosadskoj kasarni “Aleksandar Berić”. Ministar Vučević rekao je da je ovo bila prilika da se uveri u opremljenost, obučenost, ali i u moral pripadnika Rečne flotile.

– Meni je dobro poznat rad ove jedinice iz nekog prethodnog perioda, a sada naravno i sa pozicije Ministarstva odbrane stekao sam detaljniji uvid u preciznije podatke. Ono što je najbitnije jeste da je Rečena flotila, uz sve one izazove sa kojima se suočava i koje treba da rešavamo u narednom periodu, i o kojima ne treba ćutati nego treba otvoreno razgovarati, osposobljena, obučena, spremna i odvažna da čuva naše reke i plovne puteve, i da je Srbija i sa tog aspekta bezbedna i suverena država – istakao je ministar Vučević.

Ministra odbrane u novosadskoj kasarni dočekao je komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, dok je komandant Rečne flotile kapetan bojnog broda Ljubiša Marković upoznao ministra o nameni i zadacima koje izvršavaju jedinice Rečne flotile na plovnim putevima Srbije.

nsuzivo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja