SAZNAJEMO: PROMENE U MUP? Pušić od petka u PENZIJI, najozbiljniji kandidat za njegovog naslednika na čelu UKP Ninoslav Cmolić?
Foto: MUP

ŠANSE

SAZNAJEMO: PROMENE U MUP? Pušić od petka u PENZIJI, najozbiljniji kandidat za njegovog naslednika na čelu UKP Ninoslav Cmolić?

Politika -

Bogdan Pušić, nakon dve godine rukovođenja Upravom kriminalističke policije (UKP) MUP Srbije, u petak je, poslednjeg radnog dana u 2022, zvanično otišao u penziju, a kao jedan od najozbiljnijih kandidata za njegovog naslednika na toj funkciji pominje se Ninoslav Cmolić, dosadašnji načelnik Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) i zamenik načelnika UKP, nezvanično saznaje Kurir.

Bogdan Pušić
foto: Printscreen Pink

Zamena

Iako su se u javnosti pominjali i drugi potencijalni kandidat za tu funkciju, Cmolić zasad ima najozbiljnije šanse, kažu naši izvori.

- Iako su se u krugovima MUP koji su upućeni u dešavanja kao potencijalni kandidati za novog šefa UKP pominjali i pojedini čelnici beogradskog centra BIA, velike su šanse da to bude upravo Cmolić, koji se prethodnih godina pokazao kao izuzetan izbor za rukovodeće pozicije - kazao je dobro obavešteni izvor Kurira.

Ninoslav Cmolić, Ninoslav Cmolic
foto: screenshot

U prilog tome da Cmolića, najverovatnije, čeka nova funkcija govori i činjenica da je pre tri dana otišao s mesta načelnika SBPOK, gde ga je zamenio Dragan Ivanović Đani, koji je do tada obavljao dužnost načelnika odeljenja za opšti kriminal u SBPOK, a koji je zajedno sa Cmolićem učestvovao u hapšenju članova najozloglašenije kriminalne grupe Veljka Belivuka, kao i kriminalne grupe "vračarci", koja je delovala po nalozima kavačkog klana i bila predviđena za napade i na najviše državne funkcionere u Srbiji.

Medalja za hrabrost "Miloš Obilić"

Ninoslav Cmolić je 2021. godine odlikovan Zlatnom medaljom za hrabrost "Miloš Obilić" upravo zbog hapšenja kriminalne grupe Belivuk-Miljković. Cmolić je, podsetimo, u novogodišnjoj noći dospeo u žižu javnosti zbog informacije da se oženio ministarkom za zaštitu životne sredine Irenom Vujović, a što je Kurir prvi objavio uz fotografije s venčanja.

Podsetimo, Bogdan Pušić imenovan je za načelnika UKP krajem 2020. godine, a prema našim saznanjima, 30. decembra 2022. i zvanično je otišao u penziju.

Ministarka Irena Vujović za Kurir

Da se svima dogodi ljubav kao nama

Ministarka Vujović, koja je i do sada svoj privatni život držala dalje od očiju javnosti, potvrdila je za Kurir vest da se udala 18. decembra.

- Istina je, venčali smo se 18. decembra. Želim da se u novoj 2023. godini svima dogodi ljubav kao što je nama. I svim našim građanima želimo mnogo zdravlja, sreće, ljubavi i mira u 2023 - rekla je ministarka i dodala:

- I svim čitaocima Kurira - sve najlepše u novoj godini. Podsetimo, Ireni Vujović je ovo drugi mandat u Ministarstvu za zaštitu životne sredine.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track