PEVALI SU KAD SU NA NJIH ZAPUCALI: Albanac zaustavio auto kad je video dečake sa badnjakom, IZVADIO PIŠTOLJ I ODMAH PUCAO!
Foto: Kosovo Online

MONSTRUOZNO

PEVALI SU KAD SU NA NJIH ZAPUCALI: Albanac zaustavio auto kad je video dečake sa badnjakom, IZVADIO PIŠTOLJ I ODMAH PUCAO!

Politika -

Ovako nešto se u našoj opštini nije desilo od završetka rata! Ovo je teroristički akt, izjavio je direktor Doma zdravlja u Štrpcu na Kosovu i Metohiji doktor Saša Krstičić u izjavi za Sputnjik.

Dva dečaka srpske nacionalnosti iz sela Gotovuša u Opštini Štrbce na Kosovu i Metohiji ranjena su u rame i šaku kad su na njih zapucali Albanci koji su se našli u prolazu dok su se dečaci vraćali iz seče Badnjaka.

Oba deteta se trenutno na operaciji u Gračanici. Ovu informaciju za Sputnjik je potvrdio direktor Doma zdravlja u doktor Saša Krstičić koji je inače i prvi zbrinuo povređene dečake koji su mu i ispričali šta se desilo.

„Deca su išla po Badnjake i kad su se vraćali noseći Badnjake pevali su. U jednom trenutku su se pred njima zaustavio privatni automobil koji je išao iz pravca Brezovice, ka Uroševcu. Kada ih je video izašao je iz auta izvadio pištolj i pucao bez zadrške. Maloletnog dečaka S.S starog 11 godina ranio je u rame, i Stojanović Miloša mladića starog 21 godinu u šaku,“ kaže dr Krstičić.

Srbi blokirali put Štrpce - Uroševac
Srbi blokirali put Štrpce - Uroševac foto: Kurir

On objašnjava da je maloletnik ranjen u predelu ramena i da je metak ostao u njemu, dok je Miloš Stojanović ranjen u šaku.

„To je jedna klasičan teroristički akt! Zamislite decu koja idu i nose Badnjak pored puta koji je pri tom frekventan i da se neko zaustavi i da izađe sa pištoljem i puca u njih.

Dr Krstičić kaže da je predsednik opštine Dalibor Jeftić odmah reagovao kao i da je policija odmah došla na uviđaj ali je izgleda auto iz koga je pucano imao lažne tablice, što će usporiti istragu.

„Očevici su zapisali registarske tablice a od komandira policije smo saznali da su najverovatnije lažne .. Šta će biti stvarno ne znam,“ zabrinuto priča naš sagovornik uz napomenu da se ovako nešto nije desilo još od rata. Deca su dodaje on poslata na operaciji jer je ona neophodna zbog ozbiljnosti rana. Policija se nalazi nalazi na licu mesta kao i predsednik opštine Dalibor Jeftić.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track