OVO JE STEFAN, IMA 11 GODINA, UPUCAN JE SAMO ZATO ŠTO JE SRBIN: Brnabić objavila UZNEMIRUJUĆI SNIMAK dečaka ranjenog kod Štrpca
Foto: Kurir

da vidi ceo svet

OVO JE STEFAN, IMA 11 GODINA, UPUCAN JE SAMO ZATO ŠTO JE SRBIN: Brnabić objavila UZNEMIRUJUĆI SNIMAK dečaka ranjenog kod Štrpca

Politika -

Premijerka Ana Brnabić objavila je uznemirujući snimak ranjenog srpskog dečaka Stefana Stojanovića (11) koga je danas iz čista mira kod Štrpca upucao Albanac.

- Ovo je Stefan. Ima 11 godina. Na njega je pucano danas, na pravoslavni Badnji dan, samo zato što je Srbin. Pored njega pucano je i na još jednog mladog Srbina Miloša koji ima 21 godinu. Svako treba da odvoji dva minuta da pogleda ovaj snimak. Ova slika je pravo lice situacije na KiM - napisala je Brnabić na svom profilu na Tviteru.

Rođaci Stefan Stojanović (11) i Miloš Stojanović (21), podsetimo, ranjeni su danas oko 15 sati u Gotovuši kod Štrpca na KiM kad je na njih, bez ikakvog povoda, iz vozila u pokretu pucao lokalni Albanac.

Deca su u trenutku napada išla pored puta i nosila Badnjak kad je napadač na njih otvorio paljbu. Jedan dečak je pogođen u šaku, drugi u rame, ali nisu životno ugroženi.

Osumnjičeni (33) za ranjavanje je pobegao, ali je posle skoro dva sata lociran i uhapšen. U pitanju je pripadnik takozvanih kosovskih bezbednosnih snaga A.K. (33).

Meštani srpske nacionalnosti su odmah nakon ranjavanja dečaka blokirali lokalni put između Štrpca i Uroševca.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track