SRPSKA LEVICA: Nije vreme za prikupljanje jeftinih političkih poena, pokažimo JEDINSTVO i podržimo Vučića da nađe najbolje rešenje
Foto: Marina Lopičić

podrška

SRPSKA LEVICA: Nije vreme za prikupljanje jeftinih političkih poena, pokažimo JEDINSTVO i podržimo Vučića da nađe najbolje rešenje

Politika -

Radoslav Milojičić Kena, predsednik Srpske levice, oglasio se danas saopštenjem u kome je pozvao na podršku za politiku Aleksandra Vučića u vezi s kosovskim pitanjem.

- Srpska levica zahteva od svih aktera na političkoj sceni Srbije odgovornost i svest o potrebi očuvanja nacionalnih interesa da stave iznad stranačkih zađevica i ideoloških razlika. Nalazimo se u situaciji kada je nužno izdržati sve pritiske, u prvi plan svih aktivnosti staviti odbranu elementarnih prava Srba koji žive na prostoru Kosova i Metohije i trpe svakodnevne pretnje, ugrožavanje života i imovine - navodi se u saopštenju Srpske levice i dodaje:

- U ovom trenutku kada se od Srbije očekuje konkretan odgovor, ambijent u društvu mora biti usklađen u odbrani vitalnih interesa. Nema mesta za politizaciju i problem KiM ne sme da se zloupotrebljava za strančarenje i prikupljanje jeftinih političkih poena u delu domaće i međunarodne javnosti. Destabilizacija ili nejedinstvo u Srbiji u pružanju jedinstvenog odgovora na predloženi plan rešavanja pitanja južne srpske pokrajine odražava se na našu pregovaračku poziciju i utire put priznanju nezavisnosti Kosova.

Kako se navodi, Srpska levica odlučno zastupa stav da se predsedniku Aleksandru Vučiću mora pružiti konstruktivna podrška u iznalaženju najboljeg rešenja.

- Ne smemo i nemamo više vremena da proigramo mogućnost da u direktnim pregovorima izdejstvujemo realni maksimum. Ne postoji u svetu niko ko će umesto nas boriti se izboriti da se na Kosovu i Metohiji obezbede prava za Srbe i da se onemogući sticanje punog pravnog subjektiviteta samoproglašenih institucija u Prištini. Bojkotovanje učešća u razgovorima ili pasivni otpor legitimno izabranim organima države Srbije u ovom momentu je kapitulanstvo pred secesijom - poručio je Milojičić.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track