PETKOVIĆ: Na mestu gde je ROSU pucao u Miljana postoje NADZORNE KAMERE, prestanite da LAŽIRATE činjenice
Foto: Beta/Miloš Miškov

PETKOVIĆ: Na mestu gde je ROSU pucao u Miljana postoje NADZORNE KAMERE, prestanite da LAŽIRATE činjenice

Politika -

Ministar unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija Dželjalj Svečlja pokušao je danas putem svog Tviter naloga da opravda pucnjavu na Srbe od strane pripadnika ROSU kod Bistričkog mosta na Kosovu i Metohiji.

On je između ostalog rekao da su "dve osobe u vozilu pokušale da izbegnu policijski punkt u Leposaviću i da su namerno udarile u automobil (tzv.) kosovske policije i dovele živote policajaca u opasnost, zbog čega su oni bili primorani da pucaju u pravcu vozila".

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković oglasio se nakon današnjeg incidenta i napada na Srbina Miljana Delevića, pritom osvrnuvši se na izjave Dželjaja Svečje.

Petković je tom prilikom istakao da Srbi nisu nikoga napadali, već da su bili napadnuti.

- Još jedna dezinformacija od strane Svečje. Na mestu gde je ROSU pucao u Miljana postoje nadzorne kamere. Zašto Svečja ne pusti snimak da svi vide šta se zaista dogodilo? Miljan je dobio metak u leđa, a auto u kome je bio je izrešetan u zadnjem delu. To jasno pokazuje da su Srbi bežali od metaka, a ne napadali! Prestanite da lažirate činjenice, neće vam proći – napisao je Petković.

Podsetimo, Srbin Miljan D. danas je ranjen u grudi a njegov suvozač Dušan S. tek pukom srećom prošao je bez povreda, dok je čitav automobil izrešetan posle hitaca pripadnika ROSU.

1 / 5 Foto: Kurir

Miljan je pogođen u predelu levog grudnog koša i ima prostrelnu ranu s kojom je transportovan hitno u bolnicu u Kraljevu.

Pripadnici specijalne Kosovske policije ROSU pucali su danas oko 11.30 časova kod nelegalnog punkta na Bistričkom mostu.

Miljan suvozač Dušan S. samo pukom srećom prošao je bez povreda, dok je čitav automobil izrešetan.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track