DIPLOMATSKA BORBA OKO STATUSA KOSOVA I METOHIJE I DALJE U JEKU: Anđus: Mi nismo kapitulirali! Očekujem najneverovatnije stvari!
Dejan Andjus, Foto: Kurir tv

Srbi na KIM

DIPLOMATSKA BORBA OKO STATUSA KOSOVA I METOHIJE I DALJE U JEKU: Anđus: Mi nismo kapitulirali! Očekujem najneverovatnije stvari!

Politika -

Diplomatska ofanziva u vezi sa regulisanjem statusa Kosova i Metohije traje. I dok se čitava politička scena u Srbiji sprema za ovonedeljno zasedanje skupštine na kome će biit analiziran francusko-nemački predlog, pritisci međunarodne zajednice na obe strane se povećavaju.

Da li je predlog Makrona i Šolca i u kojoj meri prihvatljiv za nas, hoće li Albanci sa KiM ikada popustiti i dozvoliti formiranje Zajednica srpskih opština i po kom modelu, kao i da li nam slede nove pretnje izolacijom, voditelji emisije Puls Srbije, pitali su gosta, novinara Dejana Anđusa.

Osvrnuo se na dešavanja u svetu, u Rusiji i Ukrajini i na Bliskom istoku, pa su se sagovrnici baziral ina aktuelni temu.

- MIslim da Kurti mora da pristane na kompromis i ovo sve, ne odoleva on tamo, nego jednostavno Amerikanci vide dva glavna pregovarača, to su nesumnjivo Vučić i Kurti, on, svakako, neće ostati na tom tronu u Prištini - rekao je i dodao da koliko god Albanci ponavljaju da je Kosovo nezavisna republika, to će uvek biti naša autonomna pokrajina.

04:17

Kosovo i Metohija je oduvek nerazdvojni deo republike Srbije!

Osvrnuo se na nedavnu istoriju kosovsko-metohijskog pitanja.

- Milošević jeste kapitulirao, ali zna se kako se kapitulacija dešava, dođe oficir, pa spusti zastavu na pola koplja, pa postoji cela procedura, kada su klasične kapitulacije u pitanju, a to nije bio slučaj 1999. godine. Oni jesu nas oterali, ali u papiru 1244 je ostalo, da je to sastavni deo Srbije - rekao je i nakon osvrta na uslove koji je EU postavila Srbiji, ukoliko želi da ide putem evropskih integracije, zaključio:

- Očekujem najneverovatnije stvari - rekao je Anđus, misleći na izjave hrvatskog predsednika Milanovića, koji je ranije danas izjavio da je Kosovo oteto Srbiji.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track