POKRET SOCIJALISTA: Očekujemo da Basta podnese ostavku u Vladi Srbije
Foto: Pokret socijalista

POKRET SOCIJALISTA: Očekujemo da Basta podnese ostavku u Vladi Srbije

Politika -

Pokret socijalista oglasio se saopštenjem povodom zahteva ministra privrede Radeta Baste, iz koalicije SPS-JS, o uvođenju sankcija Ruskoj Federaciji zbog agresije na Ukrajinu.

"Pokret socijalista je pouzdan i hrabar saborac SNS-a, ali neće nikada oćutati, niti podržati novu Zoranu Mihajlović, makar se ona zvala i Rade Basta. Sada kada nam je potrebno jedinstvo, Basta traži da se Vlada Srbije javno deli po pitanju njegovog zalaganja za pridruživanje nelegalnim sankcijama Ruskoj Federaciji", kažu iz Pokreta socijalista i dodaju:

"Ako ministar za privredu nije ekspert nego političar neka ide kod Đilasa i ostalih dosovaca koji su kao i on za raskidanje privrednih, bratskih i prijateljskih veza sa zvaničnom Moskvom i ruskim narodom. Naročito je sramotno što se Basta skriva iza leđa predsednika Srbije da bi podrio nezavisnost i neutralnost koju Aleksandar Vučić brani i od stranaca, ali i od ovakvih domaćih kukavica".

Pokret socijalista očekuje da Basta podnese ostavku na mesto ministra.

"Očekujemo od Baste da će ličnom ostavkom u Vladi Srbije pokazati koliko mu je zaista stalo do onoga što traži ako od drugih ministara ne dobije podršku za njegovu borbu protiv nezavisne i neutralne slobodarske politike naše Srbije. Pokret socijalista čiji je osnivač Aleksandar Vulin je protiv uvođenja sankcija Ruskoj Federaciji", poručili su u Pokretu socijalista.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track