SASTANAK U OHRIDU NIJE BIO DAN D! Ljajić: Izjalovila se nada desničarske opozicije da će Vučić nešto potpisati i da će ga srušiti
Foto: screenshot Pink tv

SASTANAK U OHRIDU NIJE BIO DAN D! Ljajić: Izjalovila se nada desničarske opozicije da će Vučić nešto potpisati i da će ga srušiti

Politika -

Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije (SDP) Rasim Ljajić ocenio je danas da sastanak predsednika Aleksandra Vučića i premijera Kosova Aljbina Kurtija nije bio nikakav "dan D", jer je postignut dogovor o sprovođenju onoga o čemu su se ranije dogovorili.

- U Ohridu je postignut dogovor da se dalje dogovaramo i da sprovodimo ono o čemu smo se ranije dogovorili. Tako bi se u najkraćem mogao opisati ishod jučerašnjih pregovora između Vučića i Kurtija. Dakle, nije se desio nikakav „dan D“ - rekoa je Ljajić.

On je napomenuo da je ovo proces koji će definitivno trajati.

- On se neće završiti ni ove, a usuđujem se reći, ni sledeće godine. Tri su razloga za takvu prognozu. Kao prvo, pozicije Beograda i Prištine za višedecenijski problem su toliko udaljene da brzog i održivog rešenja teško da može biti. Drugo, društva i veći deo javnosti, ni u Srbiji ni na Kosovu, nisu spremna za neki veći iskorak i bolan kompromis, koji je potreban za konačno rešenje. Treće, međunarodna zajednica želi neki sporazum, ali ne zna kako da do njega dođe, a bojim se da ne shvata gore spomenuta ograničenja - objasnio je Ljajić i dodao da će "ovo pre biti početak maratona nego neke sprinterske discipline".

Ohridski sastanak ostaće upamćen samo po dužini njegovog trajanja, a ne i po njegovom ishodu. Time su se izjalovila i nadanja dobrog dela desničarske opozicije da će Vučić nešto potpisati i da će time oni dobiti pogonsko gorivo za njegovo rušenje.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track