"TO JE SPORAZUM KOJI JE TRAJAO SAMO NA DAN POTPISIVANJA!" Šainović progovorio o Briselskog sporazumu: Uveo je takvu nestabilnost
Foto: Kurir Televizija

KURIR TV

"TO JE SPORAZUM KOJI JE TRAJAO SAMO NA DAN POTPISIVANJA!" Šainović progovorio o Briselskog sporazumu: Uveo je takvu nestabilnost

Politika -

Zahtev Prištine za članstvo neće biti danas na dnevnom redu Komiteta ministara Saveta Evrope, rekao je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić. To što se uopšte o tome priča u vreme kad se obeležava 10 godina od potpisivanja Briselskog sporazuma jedan je akt velikog bezobrazluka i licemerja prema Srbiji-izjavio je Dačić.

Postoje neke zemlje poput Nemačke koje smatraju da se zahtev Prištine mora sprovesti i da je neizvesno da li će tražiti dodatnu sednicu tim povodom pre samita ili posle samita jer je pritisak veliki, rekao je ministar Dačić. Takodje je navedeno da će razgovori o ZSO početi na visokom nivou u maju i da dok se to ne desi, nije jasan predlog za raspravu o članstvu tzv. Kosova u Savetu Evrope kada još nisu počeli razgovori o tački jedan sporazuma.

Govoreći o odluci Saveta Evrope da građani tzv. Kosova dobiju viznu liberalizaciju, Dačić je rekao da je to „sramotan vid isticanja poruke da tzv. Kosovo, u stvari, ne mora ništa da sprovodi.

Nikola Šainović, bivši premijer Srbije i potpredsednik vlade Jugoslavije, gostovao je u jutarnjem programu gde se dotakao Briselskog sporazuma.

- Kada na današnji dan uzmemo pitanje sporazuma. Jedno od najtežih političkih pitanja je nekozitentnost sporazuma. Sporazumi koji traju na dan potpisivanja. To je uvelo takvu jednu nestabilnost - rekao je Šainović.

Ostatak gostovanja možete videti u videu ispod:

01:06

TO JE SPORAZUM KOJI JE TRAJAO SAMO NA DAN POTPISIVANJA! Šainović progovorio o Briselskog sporazumu: Uveo je takvu nestabilnost

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track