"ZNAMO KOME SU POTREBNI NEMIRI U GLAVNOM GRADU" Kojčić: Nije problem protest protiv vlasti već odsusvo konstruktivnih predloga
Dragoljub Kojčić i Bojan Panaotović, Foto: Kurir TV, Zorana Jevtić

kurir tv

"ZNAMO KOME SU POTREBNI NEMIRI U GLAVNOM GRADU" Kojčić: Nije problem protest protiv vlasti već odsusvo konstruktivnih predloga

Politika -

Skup 26. maja biće skup nade, a ne nekakav kontramiting! To je skup i za ljude koji hoće da podrže sve one koji su izgubili svoje najbliže. Oni su zaslužili najveću podršku države, i ljudi, i svih nas, poručio je predsednik Srbije i SNS-a Aleksadar Vučić, posle sednice Predsedništva stranke.

Dragoljub Kojčić, Bojan Panaotović
foto: Kurir tv

On je govorio i o izbornoj skupštini SNS 27. maja u Kragujevcu i rekao da će oko 4.000 delegata birati novo rukovodstvo stranke. Naveo je i da će delegati odlučiti da li će SNS biti u novom pokretu koji se formira.

O aktuelnim političkim temama razgovarali su Bojan Panaotović, politički analitičar i Dragoljub Kojčić, politički filozof.

00:48

ZNAMO KOME SU POTREBNI NEMIRI U GLAVNOM GRADU Kojčić: Nije problem smena vlasti, nego šta opozicija zaista hoće?

Panaotović je izneo svoja očekivanja u vezi s predstojećim događajima.

- Moj skromni sud koji nije kao člana stranke je da treba dobro promisliti triput da bi se seklo. Nisam siguran ni da bi odlazak Aleksandra Vučića sa čela SNS bio dobra stvar. Promene su svakako dobre, a neizvesno je šta će se dogoditi. Vidite da je SNS ispred opozicije u svakom smislu - započinje Panaotović.

Već deset dana slušaju mračnjaštvo i negativnu energiju.

- Kada je doktor Zoran Đinđić streljan i to je delo psihopata, tada je smenjen ministar policije, da li je bilo protesta, ispred zgrade Vlade, ubijen premijer poredsednik Vlade, a ceo sistem u potpunosti zakazali. Neki su politički profitirali, danas traže ostavkem pola države da se smeni, zato što je psihopata izvršio masakr. To što ćete smeniti ministra policije, neće rešiti problem nasilja u školama. Problem je višeslojan i složen - dodao je Panaotović.

O protestima se izjasnio i Kojčić.

Dragoljub Kojčić, Bojan Panaotović
foto: Kurir tv

- Uvek sam bio demokrata i smatrao da bi opozicija trebalo da kritikuje vlast tamo gde bi trebalo da je kritikuje, kod nas niste čuli ni jednu konstruktivnu ideju koja bi poboljšala život građana. Kako da od tih silnih demokrata niko nije kritikovao poziv na nasilje? - pita se Kojčić i dodaje:

- Nije problem samo smena vlasti, već šta oni zaista hoće, a da to nisu tenzije. Ovo je potrebno samo Kurtiju! - zaključuje Kojčić.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track