UHAPŠENI KURTIJEVI SPECIJALCI NA TERITORIJI CENTRALNE SRBIJE: Pali u akciji policije (FOTO)
Foto: MUP Srbije

SAZNAJE KURIR

UHAPŠENI KURTIJEVI SPECIJALCI NA TERITORIJI CENTRALNE SRBIJE: Pali u akciji policije (FOTO)

Politika -

Pripadnici specijalnih jedinica srpske policije uhapsili su danas, na teritoriji centralne Srbije trojicu do zuba naoružanih specijalaca Aljbina Kurtija, saznaje Kurir.

U administrativnom pojasu prema AP KiM, daleko u dubini teritorije centralne Srbije, u rejonu sela Gnjilica u opštini Raška, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Antiterorističke grupe posebne jedinice policije, danas je locirala i uhapsila tri pripadnika tzv. kosovske policije R. Z. B.S. i M.Š. Sva tri uhapšena bili su naoružani automatskim oružjem i u punoj ratnoj opremi sa gps uređajima, mapama i drugom opremom.

1 / 3 Foto: MUP Srbije

"Brzom i efikasnom akcijom srpske policije, uspešno je sprečen pokušaj tzv. kosovske policije da upadom na teritoriju centralne Srbije izvrše akciju koja po svim parametrima predstavlja teroristički akt u cilju dodatne destaabilizacije i eskalacije sukoba uperen protiv Republike Srbije. Policija će u saradnji sa nadležnim tužilaštvom nastaviti dalji rad", saopšteno je iz MUP.

O ovoj akciji hitno je obavešten predsednik države Aleksandar Vučić, koji je bio u ruskoj ambasadi, gde je prisustvovao prijemu povodom obeležavanja Dana Rusije i po dobijanju informacije se zaputio u zgradu Predsedništva.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track