SEDNICA SKUPŠTINE SRBIJE I DANAS ODLOŽENA: Početak pomeren za sat jer nema kvoruma
Arhivska fotografija, Foto: Ana Paunković

SEDNICA SKUPŠTINE SRBIJE I DANAS ODLOŽENA: Početak pomeren za sat jer nema kvoruma

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić danas je zbog nedostatak kvoruma odložio za sat vremena početak sednice parlamenta, na kojoj bi poslanici trebalo da raspravljaju o Predlogu za glasanje o nepoverenju ministru unutrašnjih poslova Bratislavu Gašiću.

Predlog za glasanje o nepoverenju ministru unutrašnjih poslova Bratislavu Gašiću podneo je 61 poslanik opozicije.

Primenom elektronskog sistema za glasanje utvrđeno je da je u skupštinskoj sali bilo ukupno 66 poslanika, odnosno da nisu prisutna najmanje 84 poslanika koliko je potrebno za početak sednice.

"Pošto vas je manje nego što je bilo juče čestitam na tome. I opet, uz prisustvo poslanika većine, džabe", rekao je Orlić koji je juče prvo odložio početak sednice za sat vremena, a zatim za danas zato što nije bilo kvoruma.

Orlić je rekao da neće imati drugog izbora nego da moli većinu da opoziciji obezbedi "koliko god da im je potrebno za kvorum" zato što, kako je naveo, "poslanika opozicije ne može da se skupi više od pedesetak, čak ni onoliko koliko su potpisa predali" za tu tačku dnevnog reda.

"Danas još manje nego juče. Svaka vam čast na tome. Izvanredno ste ovo uradili i fantastičan odnos pokazali prema Narodnoj skupštini i građanima ove zemlje", rekao je Orlić.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja