KANCELARIJA ZA KIM: Četvrt veka od otmice srpskih rudara u Belaćevcu, odgovorni za zločin nikad nisu kažnjeni
Foto: Kosovo online printscreen

KANCELARIJA ZA KIM: Četvrt veka od otmice srpskih rudara u Belaćevcu, odgovorni za zločin nikad nisu kažnjeni

Politika -

BEOGRAD - Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da se danas navršava 25 godina od otmice srpskih rudara, koje su albanski teroristi prisilno odveli iz fabričkog kruga ugljenokopa Belaćevac Termoelektrane "Obilić", ali odgovorni za zločin nisu kažnjeni.

"Upravo ovaj zločin pokazuje i pravu prirodu i prave ciljeve onoga što u Prištini nazivaju borbom za oslobođenje. Danas, kada teroristička policija na Кosovu i Metohiji, u stilu UČК, svakodnevno hapsi i kidnapuje nevine Srbe i prebija srpsku decu, jasno se vidi da je ta borba, ništa drugo nego pokušaj potpunog etničkog čišćenja naše južne pokrajine, zlostavljanjem i terorisanjem nealbanskog stanovništva", navela je Kancelarija.

Kako je naglašeno, "za četvrt veka, izvršioci zločina nad belaćevačkim rudarima nisu pronađeni i privedeni pravdi, a niko od predstavnika međunarodnih organizacija i privremenih institucija na Кosovu i Metohiji nije ni pokušao da ponudi odgovore o sudbini srpskih rudara i mnogih drugih naših stradalih sunarodnika".

Podseća se da su "u ranim jutarnjim satima oteti, samo zato što su Srbi: Dušan Ađančić, Pera Ađančić, Zoran Ađančić, Mirko Buha, Dragan Vukmirović, Filip Gojković, Miroslav Trifunović, Srboljub Savić i Božidar Lempić".

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track