TOTALNI RASKOL: Jeremićev funkcioner otvoreno protiv njega, optužio ga i da je NARCISOIDAN?! Traže Aleksića za šefa stranke
Foto: Beta/Milan Obradović, Nemanja Nikolić

haos u narodnoj stranci

TOTALNI RASKOL: Jeremićev funkcioner otvoreno protiv njega, optužio ga i da je NARCISOIDAN?! Traže Aleksića za šefa stranke

Politika -

Potpredsednik Narodne stranke Borislav Novaković rekao je da će 22. oktobra biti održana Izborna skupština te stranke, na zahtev dve trećine odbora u Srbiji, kada će biti birani svi stranački organi, pa i njen predsednik.

Novaković je za list Nova rekao da je logično da u stranci za svaku funkciju ima više kandidata, kao i za mesto predsednika stranke.

Borislav Novaković, 2019 oktobar
foto: Beta/ Dragan Gojić

- Posao predsednika je da ujedinjuje a ne razjedinjuje. Njegov lični rejting ne može biti ispod stranačkog rejtinga. Svojim ugledom on mora da donosi, a ne da odnosi glasove birača. On mora da podstiče, a ne da usporava rad stranke. U tom smislu ja nemam nikakvu dilemu. Dakle, ako odluči da se kandiduje, Miroslav Aleksić će imati moju maksimalnu podršku - rekao je Novaković.

On je kazao da je Aleksić "stasao u jednog od najuticajnijih poslanika u parlamentu Srbije, ali i jednog od najprepoznatljivijih opozicionih političara".

- Iako nije formalni, on je faktički lider Narodne stranke. Jer, liderstvo ne donosi funkcija koju obavljate nego podrška koju imate u narodu. Napokon, i ne manje važno, opoziciji su potrebne nove ličnosti koje nemaju narcisoidan, sebičan i hijerarhijski doživljaj politike - rekao je Novaković.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track