EURACTIV SRBIJA ORGANIZUJE PANEL DISKUSIJU U BRISELU "DA, ALI...": Irena Petrović: Pratite uživo! Evo o čemu se radi (video)
Irena Petrović, Foto: Petar Aleksić, Shutterstock

kurir televizija:

EURACTIV SRBIJA ORGANIZUJE PANEL DISKUSIJU U BRISELU "DA, ALI...": Irena Petrović: Pratite uživo! Evo o čemu se radi (video)

Politika -

Prvi put "Euractiv Srbija" organizuje panel diskusiju u sedištu "Euractiv"-a u Briselu.

Tamo je bila i novinarka Kurira Teodora Pivljanin sa menadzerkom za komunikacije kompanije Adria Media Group Irenom Petrović.

Razlog njihovog dolaska jeste panel-diskusija "Da, ali... Vizija budućnosti Srbije u Evropskoj uniji". Iz samog naziva zaključujemo da će upravo na panelu biti reči o daljem evropskom putu naše zemlje, ali i o budućnosti odnosa Srbije i EU.

Irena Petrović
foto: KURIR

Ko su učesnici i koji je cilj ovog panela, objasnila je Irena Petrović iz Adrija medija grupe.

- Današnju panel diskusiju otvara predsednica vlade Republike Srbije Ana Brnabić. Ona će nakon uvodnog izlaganja učestvovati u segmentu koji se zove "Euractive Talks" - započela je Petrović i objasnila:

- Radi se o razgovoru jedan na jedan sa novinarom Euraktiva gospodinom Brajanom Mekgvajerom. Odmah nakon toga počinje panel diskusija u kojoj učestvuju Tanja Miščević, ministarka za evropske integracije, Gert Jan Kopman - generalni direktor za susedstvo i proširenje Evropske unije i Vladimir Bilčik, poslanik Evropskog parlamenta i izvestilac za Republiku Srbiju. Tema je izuzetno važna i potvrdu za to imamo u velikom interesovanju publike - rekla je Petrović.

03:21

PRVI PUT EUROACTIV SRBIJA ORGANIZUJE PANEL DISKUSIJU U BRISELU DA, ALI: Irena Petrović: Evo o čemu se radi

Ovaj skup izazvao je veliko interesovanje u Evropskoj komisiji i Evropskom parlamentu, istakla je Petrović.

- Iako stižu poruke da je Briselu veoma stalo do toga da Srbija postane članica Evropske unije, i tako već gotovo 12 godina, mi uvek imamo neko "ali", odnosno, uvek postoje još neki mali uslovi ili razlozi iz kojih to ne ide tempom kojim bismo svi voleli. Upravo zato prvi put Evroaktiv Srbija organizuje ovde u Briselu, u sedištu Evroaktiva, jednu konferenciju na kojoj ćemo okupiti visoke zvaničnike, ljude koji mogu da nam kažu gde smo zapeli, šta treba da uradimo da ubrzamo ovaj proces, šta nam predstoji i šta su sledeći koraci, tako da zaista mislimo da je ovo velika stvar. Koristim priliku da pozovem sve one kojima je tema interesantna da prate našu panel diskusiju danas od 15.30 časova ili na Evroaktiv jutjub kanalu, ili na našem drugom kanalu Kurir televizije na sajtu Kurira, gde će biti simultani prevod, jer je sve na engleskom - ispričala je Petrović.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track