KAKO JE JASMINI TO POŠLO ZA RUKOM, RODILA TROJKE I KUPILA PRVI STAN OD 88 KVADRATA: Obratila se državi Srbiji za pomoć i uspela
Foto: Instagram Printscreen/Darija Kisić

mlada mama iz kragujevca se skućila u današnje vreme

KAKO JE JASMINI TO POŠLO ZA RUKOM, RODILA TROJKE I KUPILA PRVI STAN OD 88 KVADRATA: Obratila se državi Srbiji za pomoć i uspela

Srbija -

Ministarka za brigu o porodici i demografiju prof. dr Darija Kisić posetila je u Kragujevcu porodicu Milovanović sa troje dece, koja je uz pomoć državne subvencije za kupovinu prve nepokretnosti, kupila svoj stan.

Prof. dr Kisić istakla je da je od januara 2022. godine, kada je omogućena ova podrška države, subvenciju za kupovinu prve nepokretnosti po osnovu rođenja deteta ostvarilo 300 majki.

Ministarka Kisić je pozvala sve majke, koje ispunjavaju uslove, da apliciraju za ovaj vid državne podrške, koja je jedna od pronatalitetnih mera koju Srbija primenjuje.

Ministarka Kisić čestitala je porodici Milovanović na tome što su postali vlasnici stana od 88 kvadratnih metara.

„Ovaj stan će biti prepun dečijih osmeha, graje i dečje igre, a naravno i najlepši, jer ga krase tri predivne bebe – Bogdan, Nikola i Nikolina. Porodici želim mnogo lepih i radosnih trenutaka, a mladim roditeljima da uživaju u ovoj najlepšoj ulozi“, poručila je Kisić koja je obišla ovu mladu u vedru porodicu.

Majka Jasmina Milovanović, koja je ostvarila pravo na ovu subvenciju, zahvalila je ministarki Kisić na poseti i državi koja je olakšala kupovinu njihove prve nekretnine.

„Za nas je ovo veoma značajno, jer više ne moramo da živimo u zajednici, već imamo svoj krov nad glavom“, naglasila je Jasmina i istakla da je procedura za prijavu za ovu subvenciju bila jednostavna, kao i da je ceo postupak protekao prema propisanim rokovima.

Gradonačenik Kragujevca Nikola Dašić rekao je da je subvencija za kupovinu prve nekretnine odlična mera za podsticaj nataliteta, koja je primer za čitav svet.

„Ovako se podržavaju mladi ljudi i vodi briga o našoj deci“, istakao je Dašić.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track