"KFOR PUŠTA DA SITUACIJA DOĐE DO USIJANJA, PA ONDA INTERVENIŠU!" Beriša: Oni su ovde alternativa, a ne da leče posledice
Foto: Kurir televizija

KURIR TV

"KFOR PUŠTA DA SITUACIJA DOĐE DO USIJANJA, PA ONDA INTERVENIŠU!" Beriša: Oni su ovde alternativa, a ne da leče posledice

Politika -

Danas se očekuje susret predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom u Briselu. Predsednik Vučić je zatražio ovaj sastanak s obzirom na odgovornost NATO-a za bezbednosnu situaciju na Kosovu i Metohiji, kako je definisano Rezolucijom 1244. On ističe da Stoltenberg predstavlja poštenu osobu koja je uvek otvorena da sasluša i razmotri srpske stavove.

Gostujući u jutarnjem programu Kurir televizije, Demo Beriša, predsednik Matice Albanaca Srbije, komentarisao je predstojeći susret predsednika Srbije sa generalnim sekretarom NATO-a.

00:53

KFOR PUŠTA DA SITUACIJA DOĐE DO USIJANJA, PA ONDA INTERVENIŠU! Beriša: Oni su ovde alternativa, a ne da leče posledice

- Predsednik Srbije želi da postigne da se svi odnosi sa KFOR-om odnosno sa NATO-om vrate na bazu onoga što je predviđeno rezolucijom 1244 i da KFOR u potpunosti preuzme odgovornost za stanje na Kosovu. Svedoci smo da više meseci u nazad oni ne blagovremeno intervenišu. Puštaju situacije da dođu do usijanja i onda kada dođe do povređenih ljudi i narušavanja bezbednosti onda tek ulaze i intervenišu. Oni su ovde alternativa, a ne da leče posledice - rekao je Beriša.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

01:22

BRANIMIR ĐOKIĆ: NAMERE TURSKE SU JASNE, ZBOG OVOGA SU DOŠLI NA KiM Stručnjaci analiziraju: Ovo može imati odjeka na sve zemlje sveta?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track