PREDSEDNIK VUČIĆ SE OGLASIO IZ BRISELA NAKON SASTANKA SA LAJČAKOM: Priština ne želi bilo šta da uradi na deeskalaciji sukoba
Foto: Printscreen Pink Tv

PREDSEDNIK VUČIĆ SE OGLASIO IZ BRISELA NAKON SASTANKA SA LAJČAKOM: Priština ne želi bilo šta da uradi na deeskalaciji sukoba

Politika -

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Briselu sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.

Nakon sastanka, predsednik Vučić se obratio medijima i rekao da Priština ne želi bilo šta da uradi na deeskalaciji sukoba. Dodao je da to postaje ozbiljan problem.

Aleksandar Vučić
foto: Printscreen Pink Tv

- Razgovarao sam sa Lajčakom. Nisam optimista, nema ni razloga. Kao što sam i rekao Priština ne želi na ozbiljan način da učini bilo šta po pitanju deeskalacije. To za nas postaje bezbednosni, a ne politički problem i zato je važno da razgovaramo sa generalnim sekretarom NATO. Nema sumnje da je situacija sve napetija i teža - rekao je predsednik Srbije.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić ranije danas se sastao sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, a u 19 časova se sastaje sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom u popodnevnim satima.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track