MUP IZDAO HITNO METEOROLOŠKO UPOZORENJE! OPASNOST! Očekuju se intenzivni pljuskovi, krupan grad, ORKANSKI VETROVI I GRMLJAVINA
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Printscreen

crveni stepen upozorenja

MUP IZDAO HITNO METEOROLOŠKO UPOZORENJE! OPASNOST! Očekuju se intenzivni pljuskovi, krupan grad, ORKANSKI VETROVI I GRMLJAVINA

Društvo -

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije - Sektor za vanredne situacije izdalo je hitno meteorološko upozorenje zbog snažnog nevremena koje se približava Srbiji.

"Jako grmljavinsko nevreme iz Osječke regije premešta se dolinom Save ka Srbiji. Najviši, crveni stepen upozorenja izdaje se najpre za Srem, Mačvu i donje Podrinje, gde se nailazak nepogode očekuje do 19 časova, odakle će se preko juga Vojvodine, zapadne Srbije, Šumadije i Beograda brzo premeštati dalje na istok.

Na ovom području mogu se očekivati kratkotrajno veoma intenzivni pljuskovi, krupan grad, jaka grmljavina, ali i olujni i orkanski udari vetra koji mogu pričiniti značajnu materijalnu štetu, ugrožavajući takođe bezbednost ljudi i životinja", glasi upozorenje MUP-a.

RHMZ izdao upozorenje

Kako se navodi na sajtu RHMZ, oko 19 časova očekuje se da oluja stigne u Srbiju, gde će najpre pogoditi zapadne delove Vojvodine, Mačvu, kao i donje Podrinje.

Jako grmljavinsko nevreme iz Zagrebačke regije u Hrvatskoj brzo se izmešta ka Osječkoj regiji. Do granice sa Srbijom nailazak grmljavinskog sistema očekuje se oko 19 h - najpre će zahvatiti zapadne delove Vojvodine, Mačvu i donje Podrinje, piše na sajtu RHMZ.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track