MEĐUNARODNA ZAJEDNICA I NATO DA SPREČE KURTIJEVO IGRANJE VATROM! Poslanici SPO: Podrška Vučiću u očuvanju mira, očekujemo ZSO!
Foto: AP/Darko Vojinović, Dado Đilas, Kurir Televizija

Aleksandar Jugović i Aleksandar čotrić

MEĐUNARODNA ZAJEDNICA I NATO DA SPREČE KURTIJEVO IGRANJE VATROM! Poslanici SPO: Podrška Vučiću u očuvanju mira, očekujemo ZSO!

Politika -

Podržavamo politiku predsednika Srbije prema Kosovu i Metohiji i njegovo nastojanje da se očuva mir, održi regionalna bezbednost, zaštite interesi i prava srpskog stanovništva, navedeno je u zajedničkom saopštenju Aleksandra Čotrića i Aleksandra Jugovića, narodnih poslanika iz redova Srpskog pokreta obnove.

Aleksandar Vučić i generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg
Aleksandar Vučić i generalni sekretar NATO Jens Stoltenbergfoto: Printscreen RTS

- Razumemo poruke velikih sila i nasledenu poziciju Srbije, te očekujemo od međunarodne zajednice i NATO-a da urazume Kurtija koji ne vodi politiku pomirenja, već kampanju kojom želi da sebi podigne poljuljani politički rejting. Nadamo se da će oni koji to mogu, sprečiti njegovo "igranje vatrom" i vratiti ga za pregovarački sto, kako bi bili održani novi lokalni izbori na severu Kosova i Metohije i formirana Zajednica opština sa srpskom većinom - istakli su Čotrić i Jugović:

Kurtija vratiti za pregovarački sto
Kurtija vratiti za pregovarački stofoto: Story Instagram Printscreen/Budućnost Srbije

- Ohrabruje što postoje signali da strani faktori uviđaju ko je konstruktivan, a kome je stalo do sitnog političkog ćara, pa se nadamo da će Kurtijeva politika mržnje doživeti krah, a odvažna i dosledna politika, koju vodi Srbija, podršku zbog posvećenosti miru, stabilnosti i saradnji.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track