"OLUJA UTICALA NA GRAĐANE SUBOTICE, POVEĆAN JE BROJ INTERVENCIJA!" Specijalista urgentne medicine: Imali smo pune ruke posla
Foto: Kurir Televizija, Shutterstock

KURIR TV

"OLUJA UTICALA NA GRAĐANE SUBOTICE, POVEĆAN JE BROJ INTERVENCIJA!" Specijalista urgentne medicine: Imali smo pune ruke posla

Srbija -

Nevreme koje je jučer zahvatilo nekoliko krajeva Srbije nije zaobišlo ni Suboticu, ali srećom, situacija je bila znatno bolja u odnosu na južne delove zemlje.

Mihaela Budimski, specijalista urgentne medicine iz Hitne pomoći, govorila je za Kurir televiziju i otkrila kako se ova oluja odrazila na građane.

- Što se tiče same službe Hitne medicinske pomoći u Subotici, možemo reći da apsolutno nije bilo mirno. Kod nas je bilo dinamično, imali smo povećan broj intervencija tokom noći, uglavnom su se javljali hronični pacijenti zbog pogoršanja osnovne bolesti, tako da smo imali pune ruke posla. Najčešće smo intervenisali kod pacijenata koji imaju probleme sa srcem, gušenja, i naravno, svi oni koji boluju od respiratornih oboljenja takođe su se javljali, kao i pacijenti sa metaboličkim bolestima, što je najučestalije tokom ovog letnjeg perioda - rekla je Budimski.

04:36

OLUJA UTICALA NA GRAĐANE SUBOTICE, POVEĆAN JE BROJ INTERVENCIJA! Specijalista urgentne medicine: Imali smo pune ruke posla

- Neminovno je da vreme utiče na zdravlje stanovništva, kako na hronične pacijente, tako i na zdrave pojedince. Što se tiče zdravih, povećan je broj pacijenata sa povredama usled pada koncentracije, odnosno saobraćajnih nesreća. A kod hroničnih pacijenata, oni teže se adaptiraju na ove promene, pa je potrebna veća koncentracija i fokus na uzimanje terapije, tečnosti, adekvatnu ishranu, i naravno, savetujemo da se obrate izabranom lekaru - istakla je Budimski.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

05:22

OLUJA POKUPILA SPLAV, NISU SVI USPELI DA POBEGNU! Reporteri Kurira na lica mesta otkrili posledice katastrofe u Srbiji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track