DRAGAN MARKOVIĆ PALMA: Aljbin Kurti ne radi sam, ima prećutnu saglasnost nekih članica EU!
Foto: JS

AKTUELNE TEME

DRAGAN MARKOVIĆ PALMA: Aljbin Kurti ne radi sam, ima prećutnu saglasnost nekih članica EU!

Politika -

Dragan Marković Palma, lider Jedinstvene Srbije, rekao je da ta partija i njihov koalicioni partner SPS nisu za vanredne parlamemtarne izbore, zato što, kako je rekao, "kada se raspišu vanredni parlamentarni izbori cela godina je izgubljena."

- Mi smo za izbore uvek spremni i da izađemo pred građane sa delima, ali mislim da izbori treba da budu redovni - rekao je Marković gostujući na TV Hepi.

Aljbin Kurti
foto: EPA/Valdrin Xhemaj

On je komentarisao i situaciju na Kosovu i Metohiji.

- Siguran sam da to što radi Aljbin Kurti, on ne radi sam i da ima prećutnu saglasnost nekih zemalja članica Evropske unije. Kako drugačije da objasnite to što Kurti ne dozvoljava da na Kosovo i Metohiji uđu lekovi i životne namirnice i to traje danima i mesecima. Iz EU onda stigne saopštenje "mi to osuđujemo". To vam je kao kada jedan udara drugoga i vi kažete "ajde udari ga još jednom". Evropska unija i cela međunarodna zajednica treba da sprovedu sporazume čiji tekst su sami sastavljali, kao što su Kumanovski sporazum, Rezolicija 1244 i Briselski sporazum - rekao je Marković.

Lider JS je, govoreći o delu opozicije, rekao da "pojedini opozicionari žele da budu političari opšte prakse".

- Postoje lekari opšte prakse, a ti opozicioni političari u parlamentu, od kojih je jedan i predsednik stranke, stalno u Skupštini Srbije čitaju napisane govore. Rekao sam mom zameniku Životi Starčeviću da sledeći put kada vidi uzme papir sa tekstom sa njihovog stola da vidim šta će da pričaju. Za par sati nakon pročitanog govora, oni ne znaju ni šta su pričali. Od opozicionih partija u parlamentu samo dve nisu bile na vlasti. Jedna koja je bila na vlasti stavila je prefiks ispred imena i ja im kažem "vi ste sada Hadži" - rekao je Marković. Dodao je da danas više ne postoji ideologija kao nekada.

- Danas je ideologija da brinete o svakom čoveku, da Srbija ide napred, da se povećavaju plate i penzije, da Srbija sarađuje sa celim svetom i da se smanjuje pritisak po pitanju Kosova i Metohije. Upravo to radi aktuelna vlast i zato Jedinstvena Srbija podržava i predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ministra spoljnih poslova Ivicu Dačića i Vladu Republike Srbije - kazao je Marković.

On je podsetio i da se u Skupštini Grada Jagodine štedi i tako dolazi do para koje vraćaju iz budžeta građanima, odnosno onima koji pune budžet, kroz socijalna davanja, pomoći porodicama sa više dece, slanjem dece na more itd.

- Grad Jagodina je postao turistički centar, sportski centar, školski centar, industrijski centar, sva sela su asfaltirana i uređena, grad je od varošice postao grad sa oko pola miliona domaćih i stranih turista godišnje. Mora da se znaju prioriteti. Nisu prioritet ni automobil ni nameštaj, nego da uložite novac u nešto što će da vam zaradi pare - reako je lider JS.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track