VAŽAN SASTANAK PREDSEDNIKA SRBIJE Vučić u Budimpešti razgovarao sa Erdoganom: Još jedan korak ka jačanju već dobre saradnje (FOTO)
Foto: Printscreen/Instagram/buducnostsrbijeav

na marginama proslave Dana državnosti Mađarske

VAŽAN SASTANAK PREDSEDNIKA SRBIJE Vučić u Budimpešti razgovarao sa Erdoganom: Još jedan korak ka jačanju već dobre saradnje (FOTO)

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Turske Redžepom Tajip Erdoganom u Budimpešti na marginama proslave Dana državnosti Mađarske.

"Uvek važan i otvoren razgovor sa @rterdogan o aktuelnim bilateralnim i regionalnim pitanjima. Za nas je bitno da održavamo najbolje moguće odnose sa Turskom, a ovaj sastanak je bio još jedan korak u pravcu jačanja već dobre srpsko-turske saradnje u svim oblastima od obostranog interesa. Razgovarali smo o važnosti očuvanja mira i stabilnosti u regionu, gde računamo na konstruktivan angažman Turske, kao jednog od najuticajnijih međunarodnih faktora u ovom delu sveta", poručio je predsednik Srbije na Instagramu.

Aleksandar Vučić, Redžep Tajip Erdogan
foto: Printscreen/Instagram/buducnostsrbijeav

Vučić će kasnije danas sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom i ostalim svetskim liderima pratiti Svetsko prvenstvo u atletici.

Nakon toga prisustvovaće prijemu povodom 20. avgusta - Dana državnosti Mađarske.

Ranije danas već je imao niz susreta, sa Viktorom Orbanom, predsednicom Mađarske Katalin Novak, čuvenim političkim komentatorom Takerom Karlsonom...

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track