"SLOVENIJA I HRVATSKA SU HTELE DA 'ZARATE' PA SU OBE PRIMLJENE U EU" Anđelković analizira: Nije Kosovo problem, već OVO (VIDEO)
Foto: Kurir televizija

kurir tv

"SLOVENIJA I HRVATSKA SU HTELE DA 'ZARATE' PA SU OBE PRIMLJENE U EU" Anđelković analizira: Nije Kosovo problem, već OVO (VIDEO)

Politika -

Danas u Skoplju navršne je Samit procesa Brdo-Brioni, koji okuplja lidere iz čitavog regiona.

Mnoga pitanja su pokrenuta tamo, a među njima i sklad Srbije sa Evropskom Unijom.

Gost "Redakcije" koji je diskutovao o temi EU i čvora na Kosovu je Zoran Anđelković, nekadašnji predsednik Izvršnog veća KiM.

Aleksandar Vučić
foto: Kosovoonline

Anđelković je napomenuo da Kosovo nije presudno oko članstva Srbije u EU:

- Nije Kosovo presudno oko pitanja našeg članstva u EU. Da vas podsetim, Hrvatska i Slovenije nisu rešile odnos sa zalivom. Sudili su se, doneta je presuda, ali nije sprovedena, hteli su i da zarate, a jedni i drugi su u EU. Prema tome, pitanje Kosova sa našim članstvom nema nikakve veze. Pitanje je da li je Evropa spremna da primi Balkan takav kakav jeste. Priča za decu je da je EU u nekoj krizi i da zbog toga ne može da nas primi, pogledajte BDP Rumunije i Bugarske.

Potom se osvrnuo na sporazum u Ohridu, rekvaši da je nama neophodna samo ZSO.

01:00

SLOVENIJA I HRVATSKA SU HTELE DA ZARATE PA SU OBE PRIMLJENE U EU Anđelković analizira: Nije Kosovo problem, već OVO

- Stvar je vrlo jednostavna kada je u pitanju Ohridski sporazum, tamo ništa nije potpisano. Doduše, nije poenta potpisa, već je ustanovljena mapa puta, a prvi znak je ZSO, drugi isto, treći isto. Kada to rešimo možemo da pričamo o drugim stvarima. Da bi detaljisali, da bi se diplome priznale, potrebna je ZSO. Ne mogu Srbi da strahuju da li će im Kurtijeva policija upasti. Mora da to bude vlasništvo ZSO. Da ne pričamo o bolnicama, lekovima, DZ, materijala, porodilišta... Neophodna je zbog toga ZSO.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track