"AKO BUDE ODLUKE O BEOGRADSKIM IZBORIMA, PODNOSIM OSTAVKU" Šapić o izlasku na birališta i Vučiću: Mislim da imam njegovu podršku
Foto: Kurir televizija

"AKO BUDE ODLUKE O BEOGRADSKIM IZBORIMA, PODNOSIM OSTAVKU" Šapić o izlasku na birališta i Vučiću: Mislim da imam njegovu podršku

Politika -

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić istakao je da će podneti ostavku ukoliko budu raspisani izbori u prestonici.

Šapić je govorio i o odnosu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i istakao da nema nijedan problem sa šefom države.

- Nikada za ovih godinu i po dana nismo imali nijedan problem. Mi se nikada posvađali nismo. I mislim da imam njegovu punu podršku. Ja sam na ovo mesto došao da bih vodio Beograd da bih statirao i da bih se od nekoga sakrivao. Predsednik Vučić to zna - rekao je Šapić u emisiji "Uranak" na K1.

Kako je dodao, "za ovih godinu i po dana nikad nije izvršio pritisak na mene, tražio od mene da nešto uradim".

- Da li je uvek bio presrećan zbog nekih mojih odluka - naravno da nije. Ali, kakve veze to ima, ja sam došao da preuzmem odgovornost, da uradim najbolje stvari za Grad Beograd. I mislim da smo za godinu i po dana opravdali poverenje Beograđana i predsednika Vučića - rekao je on.

Šapić je rekao da nastavlja da vodi grad strateški, a da je za izbore uvek spreman. Dodaje da prevremene izbore uvek nameću okolnosti i da, ukoliko bude bilo potrebe za prevremenim izborima, oni će se desiti kako na nivou republike, tako i u gradu.

- Što se tiče mene kao gradonačelnika, ja sam se od prvog dana kada sam došao na ovo mesto ponašao strateški i dugoročno, iako je tema beogradskih izbora bila aktuelna i pre nego što sam izabran za gradonačelnika - izjavio je on.

Kada je reč o podnošenju ostavke, gradonačelnik kaže da je sve stvar dogovora, i dodao da predsednik Srbije Aleksandar Vučić i on imaju dobar i kvalitetan odnos, kao i da su se do sada uvek za sve dogovarali, te nema razloga da tako ne bude i sledećeg puta.

Naglasio je da čovek koji se bavi njegovim poslom mora uvek da bude spreman za izbore, mora uvek da bude spreman da poveri poverenje građana, ali to ne znači da se zbog toga neće strateški baviti nekim stvarima.

- Kada biste se stalno bojali izbora svaka dva, tri meseca, onda biste samo sedeli i ne biste doneli ni jednu stratešku odluku. Nastavljamo da vodimo grad strateški, za izbore smo uvek spremni. Ukoliko se odluči da se ide na izbore na svim nivoima, onda ćemo primeniti metodologiju koja je za to neophodna - rekao je Šapić.

(Kurir.rs/Informer)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track