ŠAPIĆ POZVAO BEOGRAĐANE DA SE "POKLONE" KOŠARKAŠIMA: Svečani doček večeras u 20 sati
Foto: Printskrin

ŠAPIĆ POZVAO BEOGRAĐANE DA SE "POKLONE" KOŠARKAŠIMA: Svečani doček večeras u 20 sati

Beograd -

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić najavio je da Grad Beograd večeras od 20 časova organizuje svečani doček za košarkašku reprezentaciju Srbije, koja je osvojila srebrnu medalju na nedavno završenom Svetskom prvenstvu u košarci u Manili.

"Pozivam Beograđane da dođu ispred Starog dvora, gde tradicionalno dočekujemo naše sportiste, i da se ovog puta "poklonimo" našim košarkašima. Zaslužili su. Pokazali su da "boj ne bije svijetlo oružje, već boj bije srce u junaka" i da su ispred njih ozbiljne karijere. Pokazali su da su svetska klasa i velika je stvar i to što su obezbedili plasman za Olimpijske igre. Mislim da u svakom sportu treba da navijamo za naše kakav god da je sastav jer je u tom momentu najbolji. Treba uvek da podržimo one koji predstavljaju Srbiju u takmičenjima, iako pritisak javnosti može da raste. U krajnjem, šampioni uprkos pritisku donose rezultate", poručio je Šapić, gostujući na K1.

Gradonačelnik je naveo da je priprema za ovakve događaje već ustaljena, te da će Skupština grada uvek organizovati proslave uspeha naših sportista, ali da doček svakako zavisi od broja ljudi i atmosfere ispred Starog dvora.

Košarkaše će u Starom dvoru dočekati gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić i predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević. Muzički program dočeka počinje u 19.30 časova na platou ispred Starog dvora.

Pojavljivanje košarkaša na balkonu očekuje se oko 20 časova. Program dočeka direktno će prenositi Radio televizija Srbije.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track