"NE MOŽETE TAČNO OBJASNITI GDE SU GRANICE OBLAČENJA ĐAKA" Direktor škole: Njima nije najjasnije zašto je trenerka neprihvatljiva
Foto: Shutterstock, Kurir Televizija

kurir tv

"NE MOŽETE TAČNO OBJASNITI GDE SU GRANICE OBLAČENJA ĐAKA" Direktor škole: Njima nije najjasnije zašto je trenerka neprihvatljiva

Društvo -

Od pvog septembra pojedine osnovne i srednje škole u Srbiji uvele su pravila za oblačenje, međutim, mnogi roditelji su se pobunili protiv određene vrste garderobe koja je zabranjena đacima u školi.

Ova tema je jedna od glavnih na društvenim mrežama gde je nastala oštra polemika oko toga zašto najmlađi osnovci ne smeju da nose donji deo trenerke ili devojčice helanke.

Podsetimo, Trinaesta beogradska gimnazija je pre početka školske godine na svom sajtu objavila pravilnik o oblačenju.

deca, škola, Policija, školski Policajci
foto: MUP Srbije

MAJKA KOVAČEVIĆ, MAJKA JEDANAESTORO ŠKOLARACA

Ona je prokomentalisala kako je njoj palo novo pravilo o oblačenju:

- Uvek sam se trudila da mi deca budu pristojno obučena, naravno u skladu sa njihovim željama, mada sam ih učila da želje uvek budu pristojne. U svakom slučaju, smatram da je malo rigorozno to oko trenerki. Trebalo bi ispoštovati i dečiju volju, ako je ispravna, a smatram da nošenje trenerki jeste ispravno.

Gost jutarnjeg programa koji je diskutovao o gornjepomenutom pravilu je Darko Eger, direktor OŠ "Kneginja Milica" i predsednik Aktiva direktora beogradskih osnovnih škola

01:11

Novi pravilnik o oblačenju u školama! Komentar direktora osnovne škole i majke 11 školaraca

- Smatram da je problematika oblačenje društva, škola nije izdvojena enklava pa da je posmatramo odvojeno od problema u društvu. Kao što imamo primere u oblačenju van škole. Što se tiče najmlađih osnovaca, naravno da imamo vrstu šarolikog oblačenja, ali uvođenje normi podrazumeva i kontrolisanje. Generalno, uvođenje pravilnika treba da bude kontrolisano. Onoga trenutka kada uđete u nešto što nije najjasnije, kao što je slučaj oko trenerke, da li je ona prihvatljiva, da li ističe figuru tela ako pričamo o helankama, već tu imamo problem. Ne možete nešto sankcionisati ako niste potpuno jasno objasnili gde je ta granica.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

02:02

ADVOKAT TODOROVIĆ OTKRIVA da li se snimci sigurnosnih kamera mogu koristiti kao dokazi! Ovo je njihova OSNOVNA funkcija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track