JARINJE I BRNJAK I DALJE ZATVORENI: Bez slobode kretanja na severu Kosova i Metohije
Foto: Kosovoonline

JARINJE I BRNJAK I DALJE ZATVORENI: Bez slobode kretanja na severu Kosova i Metohije

Politika -

Situacija na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak je nepromenjena, pa se još, kao prethodnih dana, može izaći sa Kosova i Metohije, ali putnički automobili, pa čak ni pešaci, ne mogu da uđu na KiM.

Nakon sukoba koji su se u nedelju odigrali u selu Banjska, kosovska policija je blokirala puteve ka ovom području dok je Ministarstvo unutrašnjih poslova zatvorilo prelaze i nije poznato kada će ponovo biti otvoreni.

Koordinator Nacionalnog konventa EU za poglavlje 35 Dragiša Mijačić upitao je koliko treba čekati da se u potpunosti implementiraju Sporazum o slobodi kretanja iz 2011. godine i CEFTA sporazum, kao i zašto Evropska unija i zemlje Kvinte ćute.

"Brnjak i Jarinje su od 24. septembra zatvoreni za ulazak iz Srbije. Zatvoreni su za uvoz srpske robe od 14. juna. Koliko treba čekati da se u potpunosti implementiraju Sporazum o slobodi kretanja iz 2011. i CEFTA sporazum. Zašto EU i Kvinta ćute“, upitao je Mijačić.

Poslanik Demokratskog saveza Kosova i bivši premijer Avdulah Hoti poručio je da je potrebno da se što pre normalizuje život građana na severu Kosova i Metohije nakon incidenta u Banjskoj, kao i da se otvore administrativni prelazi Jarinje i Brnjak koji su od nedelje zatvoreni za ulazak iz Srbije.

Kurir.rs/Kosovo online

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track