KURTIJEVA POLICIJA I U BELIM MANTILIMA VIDI TERORISTE: Presreli vozilo Hitne pomoći, uperili oružje u medicinske radnike
Foto: Mladen Miletić/Kurir Tv

KURTIJEVA POLICIJA I U BELIM MANTILIMA VIDI TERORISTE: Presreli vozilo Hitne pomoći, uperili oružje u medicinske radnike

Politika -

Pripadnici specijalne kosovske policije zaustavili su rano jutros sanitet KBC Kosovska Mitrovica, izbacivši medicinske radnike iz vozila, uz upereno oružje i pretnje da "svaki terorista može da obuče beli mantil", potvrdio je direktor KBC Kosovska Mitrovica Zlatan Elek.

Radnici su nakon pretresa pušteni, ali prema rečima Eleka ovo je samo još jedan vid pritiska na medicinske radnike koji časno i pošteno rade svoj posao.

"Tokom sinoćnjeg dežurstva radnici KBC koji su se vraćali sa terena iz Beograda gde su transportovali pacijenta, zaustavljeni su strane od pripadnika specijalne policije koji su im naredili da napuste vozilo. Tokom pretresa policajci su im tražili bedževe i govorili im da svaki terorista može da obuče beli mantil i da se vozi sanitetom. Ovo je još jedan vid pritiska na moje kolege koji časno i savesno rade ovaj posao. Prinuđeni smo da pacijente transportujemo za Beograd kako bi ostvarili svoja prava na lečenje, a ovakvi postupci policije ulivaju strah i pacijentima i zaposlenima u Kliničko bolničkom centru", rekao je doktor Elek.

(Kurir.rs/Kosovo Online)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja