"ŽIVOT JE VAŽNIJI OD SVEGA" Vučić: U najkraćem roku mnogi gradovi dobiće magnetne rezonance, mamografe i ultrazvučne aparate
Foto: Printscreen Instagram/Budućnost Srbije

"ŽIVOT JE VAŽNIJI OD SVEGA" Vučić: U najkraćem roku mnogi gradovi dobiće magnetne rezonance, mamografe i ultrazvučne aparate

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je na svom Instagram nalogu da će mnogi naši gradovi u najkraćem mogućem roku dobiti mamografe, magnetne rezonance i ultrazvučne aparate.

- Život je važniji od svega. Ulagali smo u puteve, pruge, škole i bolnice, ali važnije od svega morali smo i moraćemo više da brinemo o ljudima, o njihovim životima i da mnogo, mnogo brže radimo. Upravo zato, mnogi naši gradovi, u najkraćem mogućem roku, dobiće magnetne rezonance, mamografe, ultrazvučne aparate. Zdravlje i život preči su od svega - naveo je Vučić na svom Instagram nalogu.

Vučić je ranije danas najavio nabavku magnetnih rezonanci, mamografa, rendgena i ultrazvuk mašina vrednih više desetina miliona evra.

On je na akademiji povodom 45 godina beogradskog Instituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje" kazao da su svi ti aprati namenjeni zdravastvenim ustanovama u gradovima i opštinama Srbije.

Precizirao je da će sve to biti nabavljeno u "najkraćem mogućem roku", te dodao da će, izmedju ostalog, biti nabavljene 22 magnetne rezonance i više od 20 mamografa.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja