MINISTAR KRKOBABIĆ U OPŠTINI ADA: Selo Mol je magnet za mlade!
Foto: Dragan Gojić

MINISTARSTVO ZA BRIGU O SELU

MINISTAR KRKOBABIĆ U OPŠTINI ADA: Selo Mol je magnet za mlade!

Politika -

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić danas je izjavio da selo Mol u opštini Ada privlači najviše mladih koji žele da se presele iz grada u napuštene seoske kuće.

- Mol je selo iz koga se ne odlazi. U njemu se ostaje i u njega se dolazi. Čak 28 kuća dobilo je nove vlasnike, mlade ljude sa decom. Više nego sigurno je da je Mol magnet za mlade - rekao je Krkobabić koji je posetio Adu u Srednjobanatskom upravnom okrugu.

Milan Krkobabić
foto: Dragan Gojić

Posle sastanka sa opštinskim rukovodstvom, Krkobabić je u selu Mol posetio tročlanu porodicu Čilag koja je, na konkursu Ministarstva za brigu o selu, dobila novac za kupovinu seoske kuće od 94 metra kvadratnih sa okućnicom.

- Srećni smo! Potrebna su ulaganja na fasadi i unutra, ali brzo ćemo imati domaćinstvo po našoj meri i zdravu sredinu za našeg dečaka - rekli su Silvija i Mikloš Čilag koji su bili podstanari.

Milan Krkobabić
foto: Dragan Gojić

Njihove komšije u istom selu su i Ljubica Zarić i Miloš Simendić koji su se uselili u kuću od 108 kvadrata sa oko pet ari placa, a ministrova poseta zatekla ih je u radovima, ali i pripremi venčanja koje je zakazano za subotu.

Milan Krkobabić
foto: Dragan Gojić

- Najlepši poklon za venčanje je ova kuća u kojoj počinjemo zajednički život - rekla je Ljubica Zarić koja će se iz Novog sada preseliti u banatsko selo u kome je njen izabranik odrastao.

U selima opštine Ada preko konkursa Ministarstva za brigu o selu do sada je dodeljeno 38 kuća sa okućnicom za mlade ljude koji svoju i budućnost svojih porodica vide na selu.

Milan Krkobabić
foto: Dragan Gojić

- Neverovatan broj porodica se nastanio samo u jednom selu. Mi kao opština možemo samo da se radujemo i da im pružimo svaku podršku da se ovde dobro osećaju i da imaju kvalitetan život - izjavio je predsednik opštine Ada Zoltan Bilicki.

Milan Krkobabić
foto: Dragan Gojić

Krkobabić i predsednik Akademijskog odbora za selo SANU Dragan Škorić razgovarali su sa meštanima te multietničke opštine u renoviranom Domu kulture koji je pretvoren u multifunkcionalan objekat - sa opštinskom kancelarijom, bioskopskom salom, bibliotekom i čitaonicom.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track