SEVERNA MAKEDONIJA šalje dodatni vod u misiju KFOR na Kosovo i Metohiju
Foto: Mladen Miletić/Kurir Tv

SEVERNA MAKEDONIJA šalje dodatni vod u misiju KFOR na Kosovo i Metohiju

Politika -

Vlada Severne Makedonije odlučila je danas da poveća broj pripadnika makedonske armije u NATO operaciji Kfor na Kosovu slanjem dodatnog voda.

Vlada Dimitra Kovačevskog je na 194. sednici, kako je saopšteno, donela izmene Odluke za slanje pripadnika Armije Republike Severne Makedonije u operaciju Kfora na Kosovu i Metohiji.

Tom izmenom je, precizira se, predviđeno povećanje učešća pripadnika Vojske Republike Severne Makedonije u operaciji Kfor slanjem dodatnog voda od 35 ljudi".

"Odluka je doneta na osnovu preporuka visokih vojnih predstavnika u NATO-u i zaključaka donetih na sastanku načelnika generalštabova zemalja članica Inicijative za saradnju u oblasti odbrane radi jačanja bezbednosti i sigurnosti" navodi se u saopštenju.

Precizira se da se "za učešće u toj NATO operaciji šalje se 70 pripadnika Vojske na period od šest meseci, računato od novembra 2023. do maja 2024. godine".

"Ovom izmenom Odluke, ukupan broj sa kojim ćemo učestvovati u operaciji Kfor iznosiće 101 pripadnik Vojske Republike Severne Makedonije", piše u saopštenju vlade u Skoplju.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja