SLIKA DANA IZ PRIŠTINE, MASKIRANI I NABILDOVANI DOŠLI DA TRAŽE PARE: Scena sa protesta Kurtijevih specijalaca (FOTO)
Arhivska fotografija, Foto: AP/Bojan Slavković

zahtevaju isplatu onog što im se duguje

SLIKA DANA IZ PRIŠTINE, MASKIRANI I NABILDOVANI DOŠLI DA TRAŽE PARE: Scena sa protesta Kurtijevih specijalaca (FOTO)

Politika -

Pripadnici specijalne interventne jedinice tzv. kosovske policije (FIT) protestuju ispred zgrade vlade u Prištini.

Kako su naveli pripadnici FIT-a, odlučili su se na protest kako bi izrazili nezadovoljstvo odlukom o novčanim naknadama za kosovsku policiju, koja je doneta na sednici vlade u petak.

Prema predlogu, pripadnici elitnih jedinica - Jedinice za specijalne intervencije, Jedinice za brze intervencije i Jedinice za blisku zaštitu dobiće dodatnih 150 evra na osnovnu platu.

Protestovali su pripadnici Jedinice za specijalne intervencije kosovske policije, i jedinice za rukovanje eksplozivnim napravama, zahtevajući promenu kategorizacije poslova i povećanje dodatka za rizik.

Okupljeni pripadnici policije su zatražili od premijera Aljibna Kurtija da razmisli i sastane se sa njima, kako bi razgovarali o realizaciji njihovih zahteva, dodajući da neće prestati sa protestima, dok se ne ispune zahtevi.

„Nećemo odustati dok se naši zahtevi ne realizuju. Pozivamo premijera i vladu da preduzmu konkretne korake u njihovoj realizaciji. Poštovani premijeru, dobro znate sa kakom opasnošću i pretnjama se suočavamo, ne samo tokom obavljanja službene dužnosti, već i u privatnom životu. Zato, nemojte se igrati sa našim dostojanstvom, sa životima naših porodica. Dokazali smo se u više navrata u prošlosti i nedavno u neutralizaciji terorističke grupe 24. septembra. Zahtevamo da razmotrite dat predlog za naknade za rizik i prihvatite naše zahteve i radujemo se što ćemo se uskoro sastati i zajedno rešiti", poručili su specijalci.

Kurir.rs/Reporteri/Kosovo online

Bonus video:

00:09

Protest ispred Skupštine Crne Gore

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track