Saopštenje sa sednice Pokrajinske vlade
Foto: Pokrajinska vlada

Saopštenje sa sednice Pokrajinske vlade

Srbija -

Predsednik Igor Mirović i članovi Pokrajinske vlade pred početak današnje sednice minutom ćutanja odali su poštu predsedniku Skupštine AP Vojvodine Ištvanu Pastoru, koji je preminuo u ponedeljak u 68. godini posle kraće bolesti.

Pokrajinska vlada je danas donela rešenje da se Osnovnoj školi „Đura Jakšić” u Kaću usmeri 23,9 miliona dinara za sanaciju izdvojenog objekata te škole, koji se nalazi u Ulici Vojina Paleksića 3. U tom objektu nastavu pohađaju učenici prvog i drugog razreda sa produženim boravkom, a zbog njegovog stanja ugrožena im je bezbednost, zbog čega će do završetka sanacije nastavu pohađati u centralnom objektu škole.

Doneto je i rešenje da se izdvoji 30 miliona dinara za izgradnju sekundarne mreže atmosferske kanalizacije u delovima ulica Moravske, Jovana Sterije Popovića i Ivana Jakšića u Kikindi.

Kanalizaciona infrastruktura u tom delu Kikinde je dotrajala. Prilikom atmosferskih padavina nakuplja se voda i dolazi do izlivanja, što remeti kvalitet života građana i ugrožava bezbednost saobrađaja. Izgradnjom mreže atmosferske kanalizacije biće rešen višegodišnji problem u tom delu grada.

Pokrajinska vlada

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track