ZAVETNICI I DVERI potpisali koalicioni sporazum za predstojeće izbore, kandidat za gradonačelnika Beograda Ratko Ristić
Foto: Screenshot

ZAVETNICI I DVERI potpisali koalicioni sporazum za predstojeće izbore, kandidat za gradonačelnika Beograda Ratko Ristić

Politika -

Stranke Zavetnici i Dveri večeras su potpisale koalicioni sporazum, kojim je predviđen zajednički nastup na izborima koji će biti održani 17. decembra.Zajednička lista tih stranaka nosiće naziv "Milica Đurđević Stamenkovski - Boško Obradović - Nacionalno okupljanje - Državotvorna snaga - Srpska stranka Zavetnici - Srpski pokret Dveri". Takođe je saopšteno da je kandidat za gradonačelnika Beograda pokreta Dveri, stranke Zavetnici i grupe intelektualaca na decembarskim izborima je profesor beogradskog Univerziteta Ratko Ristić.

Ristić, kao nestranačka ličnost, biće prvi na listi za gradske izbore "nacionalnog okupljanja" koje su pokrenule Dveri, Zavetnici i grupa srpskih intelektuaca, a zalaže se, kako je rečeno novinarima, za stavljanje nacionalnih interesa, porodičnih vrednosti i domaćih privrednika i poljoprivrednika u prvi plan.

Ristić je ocenio da u Beogradu ima mnogo problema, te izrazio spremnost da, kako je kazao, sa svojim timom, radi na njihovom rešavanju.

"Javno zdravlje je najveći problem i to je van svih politika, a smanjenje izvora zagadjenja je jedan od prioriteta", kazao je on.

Ukazao je na ovogodošnji problem sa "ambrozijom", te dodao da je, zbog toga, bar 40 odsto građana Beograda imalo problema zbog alergija.

Prema njegovim rečima, veća bezbednost dece u školama, borba protiv narkomanije, suzbijanje širenja kockarnica i kladionica, poboljšanje rada javne uprave, suzbijanje investitorskog urbanizma, neke su od stvari za koje se zalaže.

Kazao je da je Beograd centar Srbije ali i, kako je naveo, čitavog ; srpskog naroda.

"Svi Srbi, gde god da žive, gledaju u naš grad i poruke koje se šalju", kazao je Ristić koji smatra da Beograd i zato mora da bude duhovni, moralni i kulturni orijentir svih Srba.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track