KURTI JE NAJVEĆA PRETNJA REGIONU! Petković: Dok god on bude na pozicijama moći, niko na Zapadnom Balkanu neće moći mirno da spava
Foto: Printscreen/Video Plus

KURTI JE NAJVEĆA PRETNJA REGIONU! Petković: Dok god on bude na pozicijama moći, niko na Zapadnom Balkanu neće moći mirno da spava

Politika -

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković poručuje da je Aljbin Kurti, kao ideološko dete Adema Demaćija i verni sledbenik ideje agresivnog velikoalbanskog ekspanzionizma, najveća bezbednosna pretnja regionu, i dok god on bude na pozicijama moći, niko na Zapadnom Balkanu neće moći mirno da spava.

"Kurti smatra da je kriza u kojoj se svet nalazi prilika koju ne sme da propusti i da je ovo trenutak kada bi nekažnjeno i bez međunarodnog odgovora mogli da prođu i brutalno etničko čišćenje srpskog naroda sa vekovnih ognjišta na Kosovu i Metohiji, ali i destabilizacija i pokušaji komadanje drugih država na Zapadnom Balkanu u kojima Albanci figuriraju kao demografski i politički faktor", navodi Petković i dodaje:

"U tom smislu Kurtijev plen nije samo Srbija, već i druge države u regionu u kojima on želi da agresivnim metodama, obrušavajući se na slabe ili miroljubive, sprovede velikoalbanski projekat. Taj projekat i u međunarodnoj javnosti nastoji da nametne kao neminovnost igrajući na kartu straha Evropljana od reprize sukoba na Zapadnom Balkanu, iako je on sam jedini i najveći proizvođač kriza u regionu".

Petković kaže da Srbija jeste miroljubiva, ali nije slaba, i nije se u prošlosti plašila ni većih nasilnika od Aljbina Kurtija.

"To je odgovor na sva njegova sanjarenja o velikoj Albaniji i nekakvom de fakto ili de jure priznanju od strane Srbije", poručuje Petković i zaključuje:

"Beograd je uvek spreman da razgovara o mirnom rešavanju problema u regionu dok god postoji imalo nade da se na taj način može obuzdati nasilno ludovanje Aljbina Kurtija i njegovih istomišljenika, ali nijednog trenutka neće ustuknuti pred pretnjama i pristati na to da nepravo može da bude legalizovano nasiljem".

(Kurir.rs)

Bonus video:

07:30

ZAŠTO SU PUSTILI ZVER KOJA JE PUCALA NA DECU? Zavišić: Samo srpska SUZA NEMA MAJKU! Kurti neće ostvariti snove o brisanju Srba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track