NOVA PROVOKACIJA: KURTI ODLAŽE ODLUKU O IZBORIMA 17. DECEMBRA! Srbi u strahu da neće moći da glasaju, OEBS pere ruke od svega
Foto: Printscreen Youtube/ Kosovo Online

kurir tv

NOVA PROVOKACIJA: KURTI ODLAŽE ODLUKU O IZBORIMA 17. DECEMBRA! Srbi u strahu da neće moći da glasaju, OEBS pere ruke od svega

Politika -

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg stigao je u Beograd gde se sastao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Šef Alijanse prethodno je boravio u Prištini, gde je imao sastanke sa Vjosom Osmani i Aljbinom Kurtijem.

O ovim sastancima, ali i o najnovijim informacijama s Kosova i Metohije gledaoce jutarnjeg programa Redakcija izvestio je novinar Kurir TV Darko Mirković iz Kosovske Mitrovice.

Darko Mirković
foto: Kurir TV

- Generalni sekretar NATO-a svoju balkansku turneju počeo je u Sarajevu, juče boravio je u Prištini, već danas je u Beogradu. Nekako, posle boravka u Prištini, mediji prenose da su i Osmani i Kurti iskoristili situaciju da ponovo optuže Srbiju, kako za ona dešavanja u martu, kada su nelegalni gradonačelnici zauzeli četiri opštine na severu Kosova i Metohije, tako i skorija vezana za Banjsku. Osmani je rekla da je za sve kriva Srbija i da, jednostavno, Srbija mora biti osuđena za sve ono što se dešavalo.

- Na drugoj strani, generalni sekretar NATO-a je rekao da je pre svega tu na Kosovu i Metohiji da zaštiti stanovništvo, ne praveći bilo kakvu razliku, da su pravovremeno reagovali nakon svih ovih dešavanja, posebno u Banjskoj, da su pojačali snage sa oko hiljadu vojnika i teškog naoružanja i da će nastaviti da prate situaciju. Ono što je vrlo bitno za Srbe u ovom trenutku jeste činjenica da je generalni sekretar rekao da raspoređivanje takozvanih snaga KBS-a na severu ne može doći bez koordinacije sa KFOR-om, jer postavlja se u poslednje vreme sve više pitanja o tome da bi takozvani KBS ili neka buduća vojska Kosova mogla zauzeti određene položaje na severu Kosova i Metohije.

02:55

NOVA PROVOKACIJA: KURTI ODLAŽE ODLUKU O IZBORIMA 17. DECEMBRA! Srbi u strahu da neće moći da glasaju, OEBS pere ruke od svega

- Ono što je još bitno za Srbe jeste da je generalni sekretar NATO-a i podvukao činjenicu da je osnivanje Zajednice srpskih opština vrlo bitna stvar vezana za bolji život Srba na teritoriji Kosova i Metohije.

- Još jedna bitna tema su predstojeći izbori, zakazani za 17. decembar. Međutim, ja u ovom trenutku, i ne samo ja, nemam odgovor na pitanje da li će na teritoriji Kosova i Metohije, pre svega u srpskim sredinama, biti održani izbori 17. decembra. OEBS je dobio zahtev od Kancelarije za Kosovo i Metohiju, zahtev su prosledili takozvanoj vladi Kosova. Od juče imamo šturo saopštenje tzv. vlade Kosova da će oni doneti odluku, ali da se mora očekivati da odluka bude i sa takozvanim ustavom Kosova. Čitajući pomalo između redova, bar i neke situacije koje smo imali ranije, dosta je teško u ovom trenutku poverovati da će takozvana vlada Kosova omogućiti izbore na severu, i uopšte na teritoriji Kosova i Metohije, ali da sačekamo kako će to izgledati u nekom narednom periodu. Znači neki budući korak je svakako oglašavanje takozvane vlade Kosova o tome da li će dozvoliti 17. decembra izbore u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

01:04

PRETE NAM SANKCIJAMA DA BISMO ODUSTALI OD KIM, ALI POGREŠAN IM JE PRISTUP! Šešelj: Srbija će nastaviti da brani Kosovo i Metohiju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track