OVAKO JE SLOBODAN MILOŠEVIĆ GOVORIO O POČETKU RATA U SFRJ: Evo kako se bivši predsednik Jugoslavije branio u Hagu (VIDEO)
Foto: Foto: Printscreen YouTube

OVAKO JE SLOBODAN MILOŠEVIĆ GOVORIO O POČETKU RATA U SFRJ: Evo kako se bivši predsednik Jugoslavije branio u Hagu (VIDEO)

Politika -

Bivši predsednik Srbije i SR Jugoslavije Slobodan Milošević isporučen je Hagu na Vidovdan 28. juna 2001. godine, a preminuo je 11. marta 2006. u ćeliji u pritvoru u Sheveningenu.

Tokom uvodne reči pred Haškim tribunalom, Slobodan Milošević govorio je o počecima rata u SFR Jugoslaviji. Tada je rekao:

"Rat je počeo ubi­stvom oca neve­ste na srp­skoj svadbi, koja je pro­la­zi­la centrom Sara­je­va. Rat je počeo prvim ubi­stvima Srba, na raznim mesti­ma u Bosni. Srbi nisu poče­li nika­kav rat i nika­kve suko­be. Tako je bilo i u Hrvat­skoj, pokolj u Boro­vu Selu, pokolj na Pli­tvi­ca­ma. O tome sve posto­je zai­sta isto­rij­ske činjenice. I naj­ve­ća je besmi­sli­ca optu­ži­va­ti pogre­šnu stra­nu".

On je tokom uvodnog izlaganja jasno izjavio i da su Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije.

"Ja se onda pitam šta je onda u stva­ri ovde vaš cilj i zašto vi kaže­te, kako se vi usu­đu­je­te da kaže­te da se 'gra­ni­či Koso­vo sa Srbi­jom'. Koso­vo se ne gra­ni­či sa Srbi­jom, Koso­vo je Srbi­ja, ne gra­ni­či se Hag sa Holan­di­jom", rekao je tada Milošević.

(Kurir.rs/Alo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja