VUČIĆ OBIŠAO RADOVE NA REKONSTRUKCIJI SCENE STUPICA U JDP "Kako bi bljesnuo novim sjajem i ponovo oživeo najbolja dela" VIDEO/FOTO
Foto: Kurir

VUČIĆ OBIŠAO RADOVE NA REKONSTRUKCIJI SCENE STUPICA U JDP "Kako bi bljesnuo novim sjajem i ponovo oživeo najbolja dela" VIDEO/FOTO

Politika -

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obišao je radove na obnovi i rekonstrukciji scene Stupica u Jugoslovenskom dramskom pozorištu.

Predsednik je bio u obilasku sa direktorkom JDP Tamarom Vučković i ministarkom kulture Majom Gojković.

"U obilasku radova na rekonstrukciji i obnovi Teatra „Bojan Stupica“, godinama zapuštenog i zaboravljanog jezgra umetničkih krugova Beograda i sveta.

1 / 13 Foto: Kurir

Svaki kutak ove zgrade svedok je istorije koju je ispisivala pozorišna elita ovih prostora tokom dugih decenija stvaralaštva. Upravo ove scene i gledališta, bile su kreativni dom vrhunskih umetnika koji su u JDP utkali ceo život.

Njima u čast, kao i na zadovoljstvo probirljive publike, renoviramo prestižni Teatar „Bojan Stupica“, kako bi JDP bljesnuo novim sjajem i ponovo oživeo najbolja dela Sterije i Nušića, ali i Šekspira, Ibzena i Molijera.

Nastavljamo da ulažemo u kulturu i obnovu kultnih umetničkih zdanja, jer nam je želja da i nove generacije ljubitelja pozorišne umetnosti dožive onu vrstu fascinacije majstorskim izvedbama naših glumaca, kakvu su imale i generacije pre njih.", stoji u objavi predsednika Srbije.

Kurir.rs

Bonus video:

01:08

Vučić - Daćemo sve od sebe da gradimo novu mrežu obrazovnih institucija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja