DSS otvoren razgovor sa SNS
Foto: KURIR

DSS otvoren razgovor sa SNS

Politika -
Prevashodno smo otvoreni za razgovor sa SNS jer ta saradnja postoji i vezana je i za druge lokalne samouprave u Srbiji. Novi Sad je poslednji primer, a ima i drugih, rekao je Andreja Mladenović

BEOGRAD - Šef odborničke grupe Demokratske stranke Srbije u Skupštini Grada Beograda Andreja Mladenović izjavio je da je ta partija prevashodno otvorena za razgovor sa Srpskom naprednosm strankom (SNS) ako dođe do razgovora o promeni vlasti u Beogradu.

"Prevashodno smo otvoreni za razgovor sa SNS jer ta saradnja postoji i vezana je i za druge lokalne samouprave u Srbiji. Novi Sad je poslednji primer, a ima i drugih", rekao je Mladenović.

On je kazao da ostaje da se vidi kako će se stvari odvijati i da li će u Beogradu doći do bilo kakve promene u narednom periodu. Mladenović je rekao da DSS nije imao kontakta ni sa vladajućim ni sa opozicionim strankama o formiranju vlasti u Beogradu.

"Niti smo imali poziv, niti smo razgovarali o tome da dođe do nekih promena. ...mi smo otvoreni za razgovor", rekao je Mladenović. Upitan da prokomentariše to što DSS "matematički može da omogući da ne bude promena u gradskoj vlasti", Mladenović je kazao da uz svo poštovanje matematičkih operacija ta stranka prevashodno razmišlja o svom programu.

"Matematika je takva da razne kombinacije mogu da se prave u skupštini grada, ali DSS prevashodno razmišlja o svom programu i o interesu Beograđana, a da je reč samo o matematici mi bismo bili vlast na različitim nivoima i sad i u prethodnih četiri-pet godina", kazao je Mladenović. On je rekao da DSS neće odstupiti od svog izbornog programa koji je predstavio biračima i dodao da je zbog toga SNS jedini partner sa kojim može da razgovara. Mladenović je za skupštinskom govornicom kritikovao gradsku upravu zbog uvođenja sistema naplate BusPlus u gradski prevoz. On je ocenio da su time oštećeni i grad i građani i istakao da je u kratkom vremenskom roku zaključen ugovor vezan za taj posao.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track