SAD SE RADUJU NASTAVKU SARADNJE SA VLADOM SRBIJE PO PITANJIMA OD OBOSTRANOG INTERESA: Američki ambasador Hil o izborima u Srbiji
Foto: Printscreen/X

SAD SE RADUJU NASTAVKU SARADNJE SA VLADOM SRBIJE PO PITANJIMA OD OBOSTRANOG INTERESA: Američki ambasador Hil o izborima u Srbiji

Politika -

Ambasador SAD Kristofer Hil oglasio se povodom izbora u Srbiji i istakao da se Vlada SAD raduje nastavku saradnje sa Vladom Srbije po pitanjima od obostranog interesa.

"Ovo naravno uključuje regionalna pitanja, ali i želja Srbije da u potpunosti postane deo porodice Zapadnih naroda", poručio je Hil.

Kako kaže, postoji mnogo stvari za koje Srbija mora da se spremi za ovo putovanje, a jedna od njih je vladavina prava, ali dodaje da postoji i mnogo toga što treba da se uradi da bi se nastavilo napred.

- Izbori su za svaku državu "stres test" demokratije. Međunarodni posmatrači koji su bili ovde u Srbiji otkrili su više "manjkavosti" u vezi ovih izbora. Mislim da je veoma da Srbija radi sa posmatračima da reši ova pitanja.

- Izbori dovode do podela, ali ne možete imati demokratiju bez izbora, oni veoma važni za demokratski proces.

Kako kaže, za svaki državu je teško da se povrati od ovakvih trenutaka kada nisu svi zadovoljni.

- Smatram da Srbija treba da reši ove probleme kroz institucije, očekujući da će se ovaj proces brzo okončati, i da će da će iz svega izaći kao jača država.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track