"ŠTA ĆE MINISTAR SPOLJNIH POSLOVA VELIKE BRITANIJE U PRIŠTINI?" Tomić: OČIGLEDNO je KOJI SIGNAL stoji iza OVE POSETE! (VIDEO)
Foto: Reuters

kurir tv

"ŠTA ĆE MINISTAR SPOLJNIH POSLOVA VELIKE BRITANIJE U PRIŠTINI?" Tomić: OČIGLEDNO je KOJI SIGNAL stoji iza OVE POSETE! (VIDEO)

Politika -

Ministar spoljnih poslova Velike Britanije Dejvid Kameron tokom posete Prištini izjavio je da je u posetu došao kako bi podržao, promovisao i pomogao tzv Kosovu na sve moguće načine.

Jedan od načina je i dobijanje novih priznanja.

Vladimir Dobrosavljević, politički analitičar i dr Aleksandra Tomić, član predsedništva SNS-a razgovarali su o ovoj poseti.

Dobrosavljević ističe da je legitiman posao lobiranje, za bivše političare, iako je on bio jedan od talentovanijih političkih aktera.

- UN je izašlo iz EU. Imali su strateški lošu procenu. Nakon njegovog povlačenja došlo je do krize liderstva - smatra Dobrosavljević.

02:18

DA LI STE SPREMNI? OVO JE SIGNAL DA KREĆU OZBILJNI PRITISCI NA SRBIJU!

Tomić se takođe izjasnila.

- Ovo je signal da će biti sve veći pritisci na Srbiju i verovatno će doći do nove runde razgovora. Srbija će morati da brani svoj stav da nikada neće doći do priznavanja "Kosova" kao nezavisne države - rekla je Tomić, a Dobrosavljević se nadovezao:

- Svi imaju svoje državne i nacionalne interese.

Kurir.rs

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

04:21

KIM JE JEDINI PROSTOR U EVROPI GDE NE POSTOJI PRAZNIK! Odalović o potresnoj novogodišnjoj želji dečaka iz Kosovske Mitrovice

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track