PREDSEDNIK VUČIĆ UNEO BADNJAK U ZGRADU PREDSEDNIŠTVA SRBIJE: Osveštao ga vladika Stefan (FOTO)
Foto: Printscreen/Instagram/buducnostsrbijeav

badnji dan

PREDSEDNIK VUČIĆ UNEO BADNJAK U ZGRADU PREDSEDNIŠTVA SRBIJE: Osveštao ga vladika Stefan (FOTO)

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uneo je jutros badnjak u zgradu Predsedništva na Andrićevom vencu. Vučić je badnjak uneo oko devet časova u prisustvu zaposlenih i dece iz Severne Makedonije koja su u poseti Beogradu i Srbiji.

Kao i prethodnih godina badnjak je osveštao vladika Stefan.

Nakon osveštenja badnjaka Vučić se obratio deci i njihovim nastavnicima i poželeo im dobrodošlicu.

"Srećan sam što mogu da vas ugostim na današnji dan, najradosniji dan i najznačajniji među svim blagdanima koje srpski narod slavi i obeležava", rekao je Vučić.

On je podsetio na reči vladike Nikolaja koji je rekao da "nevinost i čistota duše dece najviše liče na Boga".

"Zato, draga deco, čuvajte običaje i kulturu velikog srpskog naroda kome pripadate. Nadam se da ćete tokom ove posete zavoleti Srbiju baš kao što volite svoja mesta Skoplje, Kumanovo, Bitolj, Tetovo iz kojih dolazite", istakao je Vučić.

Predsednik Vučić je četitao Badnji dan i Božić i Srbima u Republici Srpkoj, Crnoj Gori, a posebno "napaćenom srpskom narodu na Kosovu i Metojihi".

On je čestitao današnji dan i "braći Makedoncima i svim drugim pripadnicima pravoslavne veroispovesti koji ovaj dan proslavljaju po julijanskom kalendaru".

Deca iz Makedonije koja su srpskog porekla zahvalila su se predsedniku Srbije na gostoprimstvu i obećala da će čuvati i negovati srpski jezik i kulturu.

Oni su Vučiću uručili i prigodan poklon, a i on njima zauzvrat poklone koji su stajali ispod jelke za svako dete.

Kurir.rs/Beta

Bonus video:

02:37

KAD SRBIN ŽELI SREĆU I NAPREDAK, ONDA RADI STVARI PRE SVITANJA! Etnolog za Kurir TV: Badnjak je sveto drvo, ne diramo ga rukama

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja