KFOR JEDINA LEGITIMNA VOJNA FORMACIJA NA KiM: General Mojsilović razgovarao sa Robertom Brigerom!
Foto: Foto: Vojska Srbije

sastanak

KFOR JEDINA LEGITIMNA VOJNA FORMACIJA NA KiM: General Mojsilović razgovarao sa Robertom Brigerom!

Politika -

Srbija KFOR vidi kao jedinu legitimnu oružanu formaciju na KiM, od koje se očekuje da striktno i nepristrasno sprovodi svoj mandat i omogući bezbedno okruženje za sve, a pre svega za građane srpske nacionalnosti, poručio je danas načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović na sastanku sa predsedavajućim Vojnom komitetu Evropske unije generalom Robertom Brigerom, koji boravi u trodnevnoj poseti Srbiji, prenosi Kosovo Online.

Generala Brigera, koji boravi u trodnevnoj poseti Srbiji na poziv generala Mojsilovića, primio je danas i vrhovni komandant Vojske Srbije i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kao i ministar odbrane Miloš Vučević, saopštili su iz Vojske Srbije.

Tokom posete Generalštabu Vojske Srbije, general Briger je s generalom Mojsilovićem razgovarao o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji na KiM, u regionu i svetu, kao i o ukupnim međusobnim odnosima, s težištem na angažovanju Vojske Srbije u aktivnostima u okviru zajedničke bezbednosne i odbrambene politike Evropske unije.

- Na sastanku je izuzetno pozitivno ocenjeno angažovanje pripadnika Vojske Srbije u vojnim operacijama Evropske unije i pozdravljeno opredeljenje za proširenje tog angažovanja upućivanjem štabnog oficira u misiju u Mozambiku, kao i učešće u borbenoj grupi Evropske unije 'Helbrok' i u projektu 'Jedinstveno evropsko nebo' - navodi se u saopštenju.

General Mojsilović je istakao da je Vojska Srbije posvećena jačanju vojne saradnje sa Evropskom unijom u okviru zajedničke bezbednosne i odbrambene politike, uz puno poštovanje vojne neutralnosti Republike Srbije, ocenjujući da je ta saradnja obostrano korisna.

- Govoreći o situaciji na Kosovu i Metohiji, koju je ocenio kao nestabilnu i nepredvidivu, general Mojsilović je ukazao da Republika Srbija KFOR vidi kao jedinu legitimnu oružanu formaciju u našoj južnoj pokrajini, od koje se očekuje da striktno i nepristrasno sprovodi svoj mandat i omogući bezbedno okruženje za sve, a pre svega za građane srpske nacionalnosti - ističu iz Vojske Srbije.

Predsedavajući Vojnom komitetu Evropske unije će tokom boravka u Srbiji posetiti i Univerzitet odbrane, gde će održati predavanje polaznicima viših kurseva karijernog usavršavanja, i obići Centar za mirovne operacije Vojske Srbije.

Kurir.rs/Kosovo Online/Prenosi: A.Ć.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track