MINISTAR SELAKOVIĆ: Nema ništa sramnije od čina dela opozicije da traže kaznu za sopstveni narod!
Foto: MINRZS

saopštenje

MINISTAR SELAKOVIĆ: Nema ništa sramnije od čina dela opozicije da traže kaznu za sopstveni narod!

Politika -

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije, Nikola Selaković, oglasio se povodom rezolucije Evropskog parlamenta o izborima u Srbiji, za koju se zalagao deo opozicije.

- U istoriji srpskog naroda i države, zabeleženi su svi koji su delovali protiv svoje zemlje. Na isti način biće zapamćeni i lideri opozicionih stranaka koji su se odrekli suvereniteta sopstvene države i naroda i za njih tražili kaznu - poručio je Selaković u objavi na društvenoj mreži Instagram.

Podsetio je da deo opozicije koji se zalagao za rezoluciju ne želi ništa dobro Srbiji i srpskom narodu.

- Nema ništa grđe, a ni i sramnije od čina Tepićke i Lazovića, koji za sopstveni narod zahtevaju kaznu, samo iz razloga što ih na izborima nisu odabrali. Uveren sam, da su građani Srbije zadovoljni jer ih ovakvi karikaturalni političari neće predstavljati u svetu niti donositi odluke o njihovoj budućnosti, jer je potpuno jasno da oni nijednu odluku nisu u stanju da donose samostalno - dodao je.

Pogotovo sramnim smatra činjenicu da se rezolucija donosi u svetlu teške situacije i izuzetno nepovoljne pozicije za Srbe na KiM.

- U danu u kome predsednik Srbije putuje na sednicu Saveta bezbednosti UN da brani suverenitet naše države na Kosovu i Metohiji, kao i pravo našeg naroda na postojanje i opstanak na vekovnim ognjištima, grupa politikanata u Strazburu daje doprinos urušavanju suvereniteta Srbije i njenih građana. Republika Srbija i njeni građani preživeli su mnoge nedaće, preživeće i jednu Rezoluciju, pride - kazao je Selaković i dodao:

- Samo je pitanje na koji način će opozicija živeti sa svojim sramnim delovanjem?! Međutim, za njih važi ona stara narodna izreka “čega se pametan stidi, budala se ponosi”. Na našu sreću, narod ih je na decembarskim izborima postavio tamo gde pripadaju - na margini svakog političkog ali i moralnog delovanja, pa neka se i dalje ponose - zaključio je Selaković.

Kurir.rs/A.Ć.

Bonus video:

15:00

Selaković ukazao na kršenja ljudskih prava na KiM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track