ĐURIĆ: O Kurtijevom fijasku u UN najbolje govori naučnofantastčna priča o zaveri za njegovo ubistvo
Foto: Kosovo online

ĐURIĆ: O Kurtijevom fijasku u UN najbolje govori naučnofantastčna priča o zaveri za njegovo ubistvo

Politika -

Ništa više ne govori o fijasku koji je Aljbin Kurti pretrpeo u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija, nego njegova najnovija tužna naučnofantastična priča o zaveri za njegovo ubistvo, poručio je ambasador Srbije u SAD Marko Đurić.

"Nakon što je 13 od 15 članica SB UN izrazilo ozbiljnu zabrinutost zbog njegovih vrlo stvarnih i razornih postupaka, ima li boljeg načina da se zavrti priča nego da se neko ko maltretira, hapsi i čisti čitavu etničku grupu pretvori u žrtvu. I, naravno, za to kriviti Srbiju. Zašto ne uključiti i vanzemaljce u zaplet?", upitao je ironično Đurić na društvenoj mreži "X".

Dodao je da je Kurti zaboravio jednu stvar:

"Možeš ponekad da lažeš neke ljude, ali ne možeš lagati sve ljude sve vreme".

Kurti je izjavio da je, tokom sastanka koji je imao sa partijama socijalista u Skoplju, dobio informacije o "brojniim pretnjama od pojedinaca i struktura koje imaju korene u zvaničnom Beogradu", i dodao da "postoje informacije o pokušaju atentata na njega", prenela je Radio-televizija Kosova.

Bonus video:

03:23

KURTI PROVOCIRA, SRBI GLADUJU, SVE JE TEŽE NA SEVERU Novinar iz Kosovske Mitrovice: Odugovlačiće ba sve načine, MLEKA VIŠE NEMA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track