SRPSKA LISTA POZVALA GRAĐANE NA MIRAN PROTEST U PONEDELJAK: Želimo da opstanemo na svojim vekovnim ognjištima
Foto: Kurir

SRPSKA LISTA POZVALA GRAĐANE NA MIRAN PROTEST U PONEDELJAK: Želimo da opstanemo na svojim vekovnim ognjištima

Politika -

Srpska lista podržava najavljeni mirni protest građana u Severnoj Mitrovici koji je najavilo udruženje ujedinjenih penzionera i poziva sve građane sa Kosova i Metohije da u ponedeljak, 12. februara u 12 časova uzmu učešće u ovom demokratskom protestu, navodi se njihovom saopštenju.

Kako navode, građani se pozivaju na demokratski protest "protiv odluke režima u Prištini da se ukine dinar i platni promet, ali i protiv jednostranih poteza protiv interesa srpskog naroda, od hapšenja naših nevinih sugrađana, militarizacije severa, pa sve do brutalnog upada kosovskih specijalaca u prostorije srpskih institucija, od privremenih organa pa do ambulatni, pošte i prostorija nevladinih organizacija".

"Od izuzetnog je značaja da svojim prisustvom u velikom broju pokažemo Prištini da se protivimo ovim antisrpskim odlukama i da želimo da u miru ostanemo da živimo na svojim vekovnim ognjištima", ističe se u saopštenju Srpske liste.

(Kurir.rs/Kosovo online/Preneo: Đ. M.)

Bonus video:

05:13

PROTESTI 1996. GODINE NISU NI NALIK OVIM, TADA NIKO NIJE NASILNO POSTUPAO! Stručnjaci: Šteta Starog dvora veća od 10 miliona?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track